han Krimi

V Trnave horel byt: Hasiči mali problémy pri evakuácii kvôli zaparkovaným autám pred domom!

Obyvateľov bytového domu na Jiráskovej ulici v Trnave evakuovali v pondelok v skorých ranných hodinách pre požiar v jednom z bytov.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave horel byt: Hasiči mali problémy pri evakuácii kvôli zaparkovaným autám pred domom!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Zasahujúci hasiči ho odpojili od prívodu plynu a elektriny, požiar vznikol podľa krajskej hovorkyne hasičov Leny Košťálovej v miestnosti, kde bol televízor. Plamene sa rozšírili ďalej na nábytok v izbe.

„Hasiči pootvárali okná na medziposchodiach bytovky a aj otvor na strechu. Počas zásahu poskytli predlekársku prvú pomoc jednému z obyvateľov a taktiež aj jednej maloletej osobe. Osoby boli prevezené záchrannou zdravotnou službou do zdravotníckeho zariadenia,“ uviedla.

Problémy pri zásahu

Počas zásahu zistili, že jeden byt nachádzajúci sa oproti horiacemu sa nepodarilo evakuovať. „Pomocou výškovej techniky urobili kontrolu bytu z vonkajšej strany, pre zaparkované autá pred domom mali však problémy s rozostavením plošiny. Medzitým sa hasiči skontaktovali s majiteľmi bytu, ktorí potvrdili, že sa v ňom nik nenachádza,“ dodala hovorkyňa.

Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. Majiteľom bytu vznikla v dôsledku požiaru škoda vyčíslená v hodnote 10-tisíc eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v sume 70-tisíc eur.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM