Správy

V Trnave otvorili nové zdravotné stredisko: Špecialisti budú pribúdať postupne

Do moderných priestorov sa z polikliniky na Starohájskej presunula všeobecná ambulancia pre dospelých. Pribúdať budú ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave otvorili nové zdravotné stredisko: Špecialisti budú pribúdať postupne
5
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Prestavba nevyužívanej časti internátu na Študentskej ulici v Trnave vyšla Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na 400-tisíc eur.

Od tohto týždňa funguje ako nové zdravotnícke stredisko, ktoré prevádzkuje krajská spoločnosť Zdravá župa. Pacienti sa na vyšetrenie v moderných priestoroch budú môcť objednať prostredníctvom elektronického systému, informoval odbor komunikácie TTSK.

Prečítajte si tiež

Ambulancie budú pribúdať

V stredisku bude k dispozícii niekoľko ambulancií. Ambulancia všeobecného lekára s obvodom po Márii Sivákovej sa už presťahovala z priestorov mestskej polikliniky.

Postupne by mali pribudnúť novozriadené ambulancie v odboroch kardiológia, neurológia alebo diabetológia.

Tieto nedostatkové špecializácie boli vybrané na základe pokrytia optimálnej siete. „Zameriame sa aj na rozvoj dlhodobej a paliatívnej starostlivosti. Zriadili sme agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti (ADOS) a mobilný hospic, ktorých je v kraji napriek dopytu obyvateľov veľmi málo,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ďalšie plány

TTSK počíta s tým, že časť ďalších nákladov na vybavenie strediska bude pokrytých z Plánu obnovy a odolnosti SR. Plánuje sa zapojiť aj do výziev na budovanie mobilných hospicov a doplnenie siete ADOS. Podľa riaditeľky odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucie Šmidovičovej uvažujú o rozšírení ponuky starostlivosti, i o vytvorení podobných stredísk v ďalších častiach kraja.

Prístup a parkovanie pre imobilných pacientov nového zdravotného strediska je pri vstupe smerom zo Študentskej ulice, parkovanie pre imobilných bude možné vo dvore z vjazdu z Ulice Jána Sambuca, kde budú k dispozícii aj parkovacie miesta pre návštevníkov zariadenia. Platené parkovanie je možné aj v priľahlých uliciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V Trnave otvorili nové zdravotné stredisko
5
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM