Správy

V Trnave pokračuje testovanie: Mesto otvorilo ďalšie tri odberové miesta

Mesto posilnilo sieť odberových miest v Trnave. K existujúcim desiatim pribudli po víkende ďalšie tri.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pokračuje testovanie: Mesto otvorilo ďalšie tri odberové miesta
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Ďalšie tri odberové miesta (OM) otvorilo mesto Trnava po víkende na posledné dva dni testovania na ochorenie COVID-19 v rámci celoslovenského skríningu.

Namiesto desiatich je k dispozícii 13 OM, všetky sú aj v utorok otvorené od 16.00 do 20.00 h. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

V Trnave nebol spustený rezervačný systém, záujemcovia o testovanie však môžu pomôcť krátiť čas čakania zaregistrovaním sa vopred cez mobilnú aplikáciu TrustOne. „Priamo pred odberom sa stačí preukázať QR kódom v smartfóne, vďaka čomu ich nebudú musieť administrátori prepisovať z občianskeho preukazu ručne a doba čakania sa tým skráti. Aplikácia vie okrem toho zobraziť výsledok testu,“ uviedla Majtánová.

OM sú v utorok otvorené na mestskom úrade na Trhovej ulici, v kine Hviezda, po dve OM sú na základných školách (ZŠ) na Mozartovej ulici, Andreja Kubinu, Spartakovskej ulici a v súkromnej ZŠ na Limbovej a tri na ZŠ na Námestí Slovenského učeného tovarištva.

Počas víkendu (23. – 24. 1.) bolo na OM zriadených mestom testovaných spolu 17 380 ľudí a miera pozitivity bola 1,15 percenta pri 200 pozitívne testovaných. V pondelok (25. 1.) prišlo na OM ďalších spolu 3234 ľudí, z nich 44 malo pozitívny výsledok, čo je 1,36 percenta.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Skríningové testovanie v Trnave
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM