Správy

V Trnave pribudne nová cyklotrasa a chodník pre peších: Práce sa už rozbehli

V Trnave sa opäť rozbehli stavebné práce. Tešiť sa môžu cyklisti a aj chodci.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pribudne nová cyklotrasa a chodník pre peších: Práce sa už rozbehli
Zdroj: Mesto Trnava

Začiatkom augusta odštartovala výstavba novej cestičky pre cyklistov. Tá spojí okružnú križovatku Východná – Piešťanská s okružnou križovatkou Piešťanská – Veterná – Bučianska – V. Clementisa. Oba konce cyklotrasy sa majú napojiť na už existujúcu cyklo-infraštruktúru.

Prepoja centrum a obytné zóny

„Vybudovaním cyklotrasy širokej dva a pol metra sa prepoja obytné zóny ako sú Kopánka, Vodáreň, Arboria, Hliny a Družba s centrom mesta a zabezpečí sa ďalšie prepojenie s významnými dopravnými uzlami mesta – Zeleným kríčkom, autobusovou stanicou a železničnou stanicou,“ informuje mesto Trnava.

Prečítajte si tiež

Ďalšie novinky

Dobrou správou je, že zároveň s cyklotrasou sa vybuduje aj chodník pre peších široký 1,6 metra. Súčasná zastávka MAD navyše dostane nový povrch a prístrešok. Práce by mali podľa radnice trvať do prvej polovice októbra.

„Súčasťou nového chodníka a cestičky pre cyklistov bude aj verejné osvetlenie a dreviny s bylinami pozdĺž novovybudovaných komunikácií. Na Piešťanskej ulici pribudne stromoradie tvorené lipou striebristou. Pred budovou bizniscentra na Piešťanskej sa okrem líp vysadia ihličnaté pôdopokryvné kríky tisu obyčajného. Ďalším vegetačným prvkom je suchomilné spoločenstvo trvaliek a cibuľovín vysadených v blízkosti zastávky MAD. Záhony budú mulčované drveným kamenivom. Dreviny, ktoré museli byť odstránené ešte pred začiatkom stavebných prác, budú nahradené ďalšími šiestimi stromami s obvodom kmeňa najmenej 15 – 17 cm a šestnástimi kríkmi,“ prezradil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM