Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa bude dobýjať hrad: Poznáme nový program Stredoveku pod hradbami

Súčasťou Tradičného trnavského jarmoku je aj podujatie s názvom Stredovek pod hradbami. Pripravené budú novinky. Pozrite sa, čo všetko chystajú organizátori + kompletný program.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa bude dobýjať hrad: Poznáme nový program Stredoveku pod hradbami
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Čo nevidieť tu máme Tradičný trnavský jarmok a s ním takpovediac ruka v ruke aj Stredovek pod hradbami. Zisťovali sme priamo od organizátorov, na čo sa môžu návštevníci už teraz tešiť v dňoch 7. a 8. septembra v Sade Antona Bernoláka.

„Tento rok bude celá koncepcia Stredoveku pod hradbami zameraná na dobýjanie veľkého slameného hradu a na workshopy pre deti,“ prezradili pre náš spravodajský portál organizátori z agentúry HECTOR.

Návštevníci si vychutnajú úplne novinky. „Dobýjanie hradu a aj celá koncepcia týchto workshopov pre deti sú úplné nové,“ informovali nás organizátori.

Promenáda ako hrad

Na návštevníkov čaká množstvo zaujímavých hradobných miest, ktoré vzniknú priamo v promenáde. „Časť promenády budú vytvárať pomyselné časti hradu a podhradia ako napr. zbrojnicu, tzv. princeznovskú sálu, hradnú kuchyňu, mučiareň, šašovský dvor, dobový zverinec, remeselnú dedinu a iné, kde si budú môcť deti skúsiť všetko možné aj nemožné zo života ľudí v stredoveku,“ informovali organizátori tamojšieho podujatia.

Zvedaví Trnavčania a návštevníci mesta si tak budú môcť na vlastnej koži vyskúšať tancovanie, pochodovanie, remeselnú výrobu ale napríklad aj starostlivosť o zvieratká.

To však nie je všetko. Stredovek pod hradbami bude lákať aj na ďalší program. „Nebudú samozrejme chýbať ani dobové tábory, šerm, hudba a piatkový galaprogram v podobe antickej show MYTHOS či ohňová show,“ dodal na záver organizátor.

Kompletný program podujatia Stredovek pod hradbami 2018

piatok 7. septembra

  • od 09.00 do 22.00 hod.

Šermiarske, tanečné, strelecké, žonglérske predstavenia a interaktívne dobové tábory

  • 20.30 hod.

Galaprogram

sobota 8. septembra

  • od 09.00 do 20.00 hod.

Šermiarske, tanečné, strelecké, žonglérske predstavenia a interaktívne dobové tábory

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM