Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa črtá mega projekt: Veľký bytový komplex vo východnej časti mesta

V Trnave by mohol vyrásť bytový komplex na ploche s rozlohou vyše 11 ha. Investor počíta s vybudovaním materskej škôlky aj nebytových priestorov.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa črtá mega projekt: Veľký bytový komplex vo východnej časti mesta
Zdroj: TASR

V Trnave počíta investor v nasledujúcich rokoch s vybudovaním novej bytovej lokality s názvom Prúdy I.b-c, vo východnej časti urbanizovaného územia mesta Trnava.

„Navrhovaná činnosť bude umiestnená na ploche riešeného územia s rozlohou 11,14 ha. Na tejto ploche bude umiestnený obytný súbor s prislúchajúcim zázemím s prvkami dopravnej, technickej infraštruktúry a plochami zelene,“ stojí v materiáloch k projektu, ktoré boli uverejnené na enviroportal.sk. Navrhovateľom je bratislavská spoločnosť Terra Trnavia.

Komplex v susedstve areálu Lokomotíva

Nový obytný súbor by tak vyrástol i v susedstve športového areálu Lokomotíva. „Riešené územie navrhovanej činnosti je ohraničené zo severnej a východnej strany poľnohospodárkou pôdou. Podľa regulatív dotknutého sídla sa plánuje územie z východnej strany využiť na rozšírenie obytných súborov, plocha zo severnej časti riešeného územia je vyhradená pre plochu verejného parku. Z južnej časti strany je riešené územie ohraničené Koniarekovou ulicou a pásom zelene, ktorý oddeľuje riešené územie od areálu ŽOS. Západná hranica riešeného územia susedí s obytnými domami na Koniarekovej ulici a športovým areálom Lokomotíva,“ informuje tamojší projekt.

„Cestné napojenie riešeného územia je plánované vo dvoch bodoch, jedno napojenie bude na juhupozemku z Koniarekovej ulice a druhé napojenie bude plánovaným predĺžením nedokončenejcestnej komunikácii Spartakovská,“ stojí ďalej v správe.

Projekt počíta s vybudovaným bytových domov, kombinovaných objektov, nebytových priestorov ale aj s materskou škôlkou.

„V riešenom území bude navrhnutých 19 bytových domov a 8 kombinovaných objektov s funkciouslužieb – nebytových priestorov, apartmánov a bytov. Na severe územia bude navrhnutá materská škola. Všetky stavebné objekty v riešenom území budú v jednotnom architektonickom výraze. Väčšina objektov budú bytové domy doskového typu. Objekty budú z typologického hľadiska kombináciou schodiskového a chodbového bytového domu,“ stojí v správe na enviroportal.sk.

V riešenom území bytového projektu sa budú nachádzať tri typy funkčných blokov.

„A06 – Viacpodlažná zástavba bytové domy, B02/1 – Polyfunkčná kostra mesta a Z02 – Plochy parkov. Pre návrh obytného súboru sa funkčné bloky rozlíšili na blok A-Sever, B-Sever, B-juh a A-Juh,“ stojí ďalej v texte zámeru na enviroportal.

Ako budú vyzerať jednotlivé bloky

„Funkčný blok A-Sever bude tvorený tromi blokmi bytových domov a jedným blokom s materskou školou a parkom. Funkčné bloky B-Sever a B-Juh budú rozdelené hlavnou komunikáciou územia, bulvárového typu. V blokoch bude kombinácia funkcie služieb v parteri objektov, nebytových priestorov – služieb a apartmánov na druhom a treťom nadzemnom podlaží a bytových priestorov na ďalších podlažiach,“ dopĺňa správa informácie o projekte investora.

„Blok A-Juh bude tvorený dvoma identickými blokmi bytových domov. Objekty v Blokoch B budú 5-podlažné s jedným ustúpeným podlažím (5+1) a 8-podlažné do výšky 26 m nad komunikáciou. Bloky A budú mať obytné časti budov uložené na polozapustenom suteréne s funkciou parkovania. Samotné budovy budú 5-podlažné s jedným ustúpeným podlažím a osempodlažné do výšky 26 m nad komunikáciou. Vnútrobloky budú riešené na polozapustenom suteréne so zelenými parkovými plochami, vzrastlou zeleňou achodníkmi pre peších. Komunikácie okolo blokov budú vybavené parkovacími plochami a lemované stromovými alejami,“ informuje správa enviroportal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM