Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa opäť môžeme tešiť na Stredovek pod hradbami: Takéto novinky organizátori chystajú!

V našom meste opäť zažijeme známe podujatie Stredovek pod hradbami. Organizátori prezradili, že sa pripravujú aj novinky. O čo konkrétne pôjde?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa opäť môžeme tešiť na Stredovek pod hradbami: Takéto novinky organizátori chystajú!
15
Galéria

Tradičný trnavský jarmok sa už pomaly ale isto blíži. Jeho súčasťou bude aj Stredovek pod hradbami, ktorý sa návštevníkom predstaví už po 8-krát.

Stredovek pod hradbami sa bude konať v Sade Antona Bernoláka v piatok a sobotu 8. a 9. septembra od 09.00 do 20.00 hodiny. Ôsmy ročník prinesie niekoľko noviniek. Viac nám o nich porozprával jeden z organizátorov tejto akcie, Bystrík Holeček z agentúry HECTOR.

Zdroj: TASR

Dobový sprievod

„Tento rok bude galaprogram na tému nočný cirkus. Môžete sa tešiť na také ohňovo-žonglérsko-cirkusové predstavenie. Toto predstavenie sa uskutoční v piatok večer,“ prezradil pre náš spravodajský portál B. Holeček.

Ako ďalej uviedol, pred predstavením sa uskutoční aj dobový sprievod, ktorý bude vychádzať z promenády. Pôjde cez Divadelnú ulicu, pričom zastaví pred radnicou. Práve na tomto mieste bude čakať na dobový sprievod primátor, viceprimátor a prednostka. Po príchode sprievodu, otvorí primátor, viceprimátor a prednostka slávnostným prípitkom jarmok. Po prípitku sa vráti dobový sprievod opäť do Sadu Antona Bernoláka. „Takýto sprievod by sa mal uskutočniť okolo 13.00 hodiny, čakáme na potvrdenie od mesta,“ dodal.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Rozšírené tábory

Návštevníci si však budú môcť vychutnať aj ďalšie novinky. „Na tohtoročnom ročníku rozšírime dobové tábory. Tie sa budú ťahať až do trištvrte promenády. Takže lokalita bude raz taká. Doteraz nás sprevádzal jeden stejdž, teraz pripravujeme dva. Jeden bude šermiarsky a druhý bude workschopový,“ prezradil ďalej B. Holeček .

V našej fotogalérii si môžete zaspomínať prostredníctvom snímok na Stredovek pod hradbami v predchádzajúcich ročníkoch.

FOTO: Takto vyzeral Stredovek pod hradbami v predchádzajúcich ročníkoch
15
Galéria
Foto: Dominika Handzušová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM