han Správy Samospráva

V Trnave sa vynašli: Namiesto silvestrovského ohňostroja vsadili na ŠKRIATKOV!

Silvestrovský ohňostroj v Trnave, ktorý býva vďaka rovinatému terénu mesta vidieť do širokého okolia, tento rok oblohu nerozjasní. Dôvod je jasný!

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa vynašli: Namiesto silvestrovského ohňostroja vsadili na ŠKRIATKOV!
Zdroj: TASR

Mesto Trnava sa rozhodlo koncoročnú atrakciu nezorganizovať, dôvodom sú podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej bezpečnostné opatrenia voči šíreniu ochorenia COVID-19.

Platí to aj pre detský ohňostroj, ktorý sa odohráva tradične v podvečer Silvestra. „Pristúpili sme k tomuto kroku, aby pominula príležitosť na zhromažďovanie sa,“ uviedla Majtánová. Na hlavnom námestí neboli v tomto roku k dispozícii ani stánky vianočných trhov.

Náhradou je…

Ako kompenzáciu stráviť príjemné zimné chvíle v centre mesta, keď sa obnoví možnosť vychádzania, pripravila radnica interaktívnu zimnú rozprávku Škriatkovo kúzlo. Spustila ju niekoľko dní pred Vianocami. Zahrať si ju môže každý, stačí mu na to mobil.

Umožní účastníkom spoznať svet trnavských škriatkov, trasa vychádza na zhruba 35-minútovú prechádzku, počas ktorej deti musia urobiť 1416 krokov, čo je v prepočte 6 526 škriatkov­ských.

Pre účastníkov hru nahovoril herec, trnavský rodák Dano Heriban. Hra je zaradená do súťažného projektu, ktorým sa Trnava uchádza o titul Európske hlavné mesto kultúry 2026.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje v Trnave?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM