Správy

V Trnave sa začína výstavba nového cyklochodníka: Obmedzenia potrvajú do JÚLA

Od marca sa v Trnave začína výstavba nového cyklochodníka. Povedie od Parku Janka Kráľa pozdĺž ulice Jána Bottu a Štefana Moyzesa.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa začína výstavba nového cyklochodníka: Obmedzenia potrvajú do JÚLA
Zdroj: Mesto Trnava

Nový cyklochodník s dĺžkou 2040 metrov začne budovať v prvý marcový deň mesto Trnava. Povedie od Parku Janka Kráľa pozdĺž ulíc Jána Bottu a Štefana Moyzesa a má sa stať jednou z kľúčových častí vznikajúcej nosnej siete cyklistických komunikácií v meste. Uviedla to hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

„Vďaka cyklochodníku bude vytvorený bezpečný koridor spájajúci železničnú a autobusovú stanicu, školy, internát, úrad práce i nákupnú zónu. Financovaný bude z prostriedkov mechanizmu v rámci cyklovýzvy z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky,“ uviedla. Vo verejnej súťaži na dodávateľa mesto vysúťažilo cenu takmer 2,3 milióna eur.

Prečítajte si tiež

Nové chodníky aj mobiliár

Na výstavbu obojsmernej cyklistickej cestičky nadviažu aj ďalšie investičné akcie mesta i rekonštrukcia vodovodného potrubia v réžii Trnavskej vodárenskej spoločnosti. Na práce nadviaže aj prestavba križovatky pred Základnou školou na Ulici Jána Bottu 27 na malú okružnú križovatku.

„Mesto obnoví aj chodníky a povrch vozovky. Pribudne nové verejné osvetlenie a mobiliár, sadové úpravy. V závislosti od priestorových možností bude pozdĺž ulíc J. Bottu a Š. Moyzesa vytvorený parkovací pruh s pozdĺžnym státím v celom riešenom úseku,“ doplnila hovorkyňa.

Stavebné spomaľovače

Ako uvádza radnica, bezpečnosť v miestach priechodov pre chodcov a cyklistov zvýšia aj stavebné spomaľovacie retardéry, ktoré pribudnú na križovatke J. Bottu na vjazde na parkovisko pred základnou školou a na križovatkách ulíc Š. Moyzesa/Koceľova, Š. Moyzesa/Sv. Cyrila a Metoda, Š. Moyzesa/Gavlo­vičova, Š. Moyzesa/Osvaldova a Š. Moyzesa/Slovenská.  

Dopravné obmedzenia

Realizácia stavby si vyžiada do 15. júla v troch etapách čiastočné aj úplné uzávery miestnych ciest, od pondelka 4. marca sa začína na ulici Štefana Moyzesa uzávera polovice jazdného pruhu v smere od ulice Ružindolská po Ulicu Terézie Vansovej.

Termíny uzáver:

  • od 4. marca do 15. júla 2024 – Ulica Štefana Moyzesa (čiastočná uzávera)
  • od 4. marca do 3. mája 2024 – ulice Koceľova a Sv. Cyrila a Metoda
  • od 4. mája do 15. júla 2024 – ulice Gavlovičova, Osvaldova a Slovenská

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM