Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa zosobášilo takmer 400 párov: Svoje „áno“ povedali aj cudzincom

Malý Rím bol v roku 2017 aj mestom zaľúbených bez hraníc. Trnavčania si brali partnerov i z Francúzska, Kórejskej republiky, Nórskeho kráľovstva a ďalších krajín.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa zosobášilo takmer 400 párov: Svoje „áno“ povedali aj cudzincom
Zdroj: TASR

V roku 2017 bola Trnava takpovediac aj centrom zaľúbených. „V matričnom obvode Meste Trnava sa uskutočnilo v roku 2017 dovedna 394 sobášov, 209 – cirkevnou formou a 185 – občianskou formou,“ uviedla pre spravodajský portál Trnava 24 matrikárka Marta Kleimanová, z odboru organizačnej a vnútornej správy v Trnave.

Zisťovali sme však ďalej, či sa v Malom Ríme uskutočnili aj svadby s príslušníkmi iných krajín. Podľa slov Kleimanovej, zaznamenali v roku 2017 dovedna dvadsaťosem takýchto sobášov.

V Trnave si povedali svoje „áno“ s partermi ďalekých ale aj bližších krajín.

Cudzinci boli štátnymi občanmi Kórejskej republiky, Francúzskej republiky, Holandského kráľovstva, Belgického kráľovstva, Nórskeho kráľovstva, Srbskej republiky, Poľskej republiky, Českej republiky, Ukrajiny, Chorvátskej republiky, Rumunska a Íska.

Rok 2017 bol aj rokom mierneho poklesu sobášov, v porovnaní s rokom 2016, keď bolo v Matričnom obvode Trnava uzavretých 412 manželstiev a z toho bolo 229 cirkevných a 183 občianskych sobášov. V roku 2017 sa tak uskutočnilo o osemnásť sobášnych obradov menej ako v roku 2016.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM