Iné športy Šport

V Trnave štartuje EMPIRE Slovak Open: Predstavia sa tenistky z prvej stovky

Trnava sa stane dejiskom najväčšieho ženského tenisového turnaja na Slovensku. V Trnave sa predstavia štyri hráčky z prvej svetovej stovky.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave štartuje EMPIRE Slovak Open: Predstavia sa tenistky z prvej stovky
21
Galéria
Zdroj: TASR

Májový turnaj EMPIRE Slovak Open bude v roku 2019 na Slovensku opäť najväčším ženským tenisovým podujatím. Od sezóny 2013 má štatút medzinárodných majstrovstiev SR žien v tenise. Hrá sa v trnavskom klube TC EMPIRE na Hajdóczyho ulici a v tomto roku sa koná už jedenástykrát.

Podujatie prinieslo počas predchádzajúcich desiatich ročníkov špičkové výkony mnohých hráčok z prvej dvestovky rebríčka WTA, čím si získalo stabilné miesto nielen na slovenskej, ale aj svetovej scéne. Svojou navýšenou dotáciou od roku 2015 na 100 000 USD patrí celosvetovo medzi najväčšie a najkvalitnejšie obsadené turnaje kategórie ITF.

Do hlavnej súťaže dvojhry dostali v roku 2019 voľné karty Jana Čepelová, Tereza Mihalíková, Lenka Stará a Maďarka Timea Babosová. Do kvalifikácie dvojhry majú voľné karty Slovenky Katarína Kužmová, Viktória Morvayová, Laura Maluniaková a Vivien Juhászová.

V Trnave sa predstavia štyri hráčky z prvej svetovej stovky – nasadená jednotka Ruska Jevgenija Rodinová, Francúzka Fiona Ferrová, Švédka Johanna Larssonová a Nemka Laura Siegemundová.

Vo štvrtok sa z turnaja odhlásila slovenská fedcupová reprezentantka Anna Karolína Schmiedlová – šampiónka z roku 2014. Dvojkolková kvalifikácia odštartuje v pondelok, do hlavnej súťaže postúpi osem hráčok. Finále štvorhry je na programe v sobotu popoludní, finále dvojhry v nedeľu o 11:00. Informoval o tom oficiálny web podujatia.

Foto: ilustračné

EMPIRE Slovak Open
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM