Správy

V Trnave ukázali ukrajinskú kultúru: Ochutnať sme mohli aj tradičné špeciality

Trnavský Flek klub pripravil ďalšie zo série svojich zaujímavých podujatí. Tentoraz potešil všetkých, ktorí sa zaujímavú o zahraničné zvyky a tradície.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave ukázali ukrajinskú kultúru: Ochutnať sme mohli aj tradičné špeciality
Zdroj: N. Protsenko

Vo Flek klube to žilo. Na 15. decembra si tam pripravili zaujímavý program s názvom Vianoce na Ukrajine.

Zahraničné dobroty

Návštevníci tak mohli ochutnať napríklad šalát „Vinigret“ a sladkú ryžu pod názvom „Kutia“. K dispozícii bolo aj niečo na pitie – klasický ukrajinský drink „Uzvar“.

„O príjemnú atmosféru sa postarali ukrajinské vianočne pesničky a úsmev každého, kto sa zúčastnil. Program zavŕšil príchod „Ježiška“ s darčekmi pre každého,“ informuje mesto Trnava.

Prečítajte si tiež

Otvorené pre každého

„Flek klub je moderné a digitálne miesto pre mladých ľudí, kde majú možnosť dostať psychologickú pomoc, podporu a usmernenie. Ide o bezpečný priestor zábavy a technických vychytávok, v ktorom sa môže hovoriť o problémoch, ťažkostiach či prežívaní. V neformálnej komunite Flek klubu nájdu jeho návštevníci pocit bezpečia, odbornú psychologickú pomoc, inšpiráciu a rast,“ informuje radnica.

Mladí môžu Flek klub navštíviť na Jeruzalemskej 38 v Trnave. Otvorené je od stredy do soboty v popoludňajších hodinách. V stredy a štvrtky od 15.00 do 20.00 hodiny, v piatok 15.00 až 21.00 a počas sobôt od 17.00 do 21.00 hodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM