Monika Hanigovská Iné športy

V Trnave vyrastajú talenty: Alexandra (10) a Miška (15) predviedli skvelú formu

Mladé trnavské taekwondistky predviedli skvelú formu. Do Trnavy priniesli z medzinárodného turnaja zlatú, striebornú aj bronzovú medailu.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vyrastajú talenty: Alexandra (10) a Miška (15) predviedli skvelú formu
9
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Trnavský klub Taekwon-Do Hwa-rang sa zúčastnil 15. ročníka medzinárodného Taekwon-Do turnaja s názvom Cup of Nations – Memoriál Ištvána Végsö.

Turnaj sa konal v maďarskom meste Hatvani. V športovej hale sa predstavilo viac ako 220 súťažiacich, pričom svoju účasť potvrdilo vyše 20 európskych klubov.

Krásne číslo

Klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava zastupovala Alexandra Eckerová (10) a Michaela Brúziková (15), pričom obe športovkyne sa počas súťaže prebojovali k cenným kovom a to v podobe zlata, striebra a bronzu.

„Čakal som aspoň jedno umiestnenie u každej – a prišli s tromi. Zo štyroch možných umiestnení (tretie miesto sa vyhlasovalo dvom víťazom – poz. red.) vyšli tri a to je krásne číslo pri takej konkurencii. Hodnotím turnaj neskutočne pozitívne a som šťastný. Výsledok potešil. Baby ukázali, čoho sú hodné a schopné,“ povedal ich tréner Dominik Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Makajú na tréningoch

Obe dievčatá už pred touto súťažou robili Trnave dobré meno. Desaťročná Alexadra, prezývaná Saška, podľa slov trénera vyhráva z desiatich zápasov vo svojej kategórií vždy priemerne osem až deväť. Druhá talentovaná športovkyňa Miška má nižší technický stupeň, ale stretáva sa s ťažkými súperkami, ktoré sú od nej prevažne vzrastovo vyššie.

„Sú dobré žiačky, ktoré makajú na tréningoch, snažia sa a reprezentujú či klub, ale aj Trnavu. Zaslúžia si rešpekt a uznanie,“ povedal trnavský tréner Dominik Sawicki.

Výsledková listina klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava na Cup of Nations – Memoriál Ištvána Végsö

Alexandra Eckerová

  • 1. miesto – Športový boj – kategória žiačky –38 kg
  • 3. miesto – Technické zostavy 4.- 3. kup – kategória žiačky

Michaela Brúziková

  • 2. miesto – Technické zostavy 7.- 4. kup – kategória juniorky
OBRAZOM z turnaja Cup of Nations - Memoriál Ištvána Végsö
9
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM