Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave vyrastie nová obchodná zóna: Má stať v južnej časti mesta

V Trnave sa bude stavať nová komerčno - podnikateľská zóna. Má poskytnúť obchodné prevádzky, oddychovú zónu, dostatočný priestor na parkovanie a spoločné priestory zelene.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vyrastie nová obchodná zóna: Má stať v južnej časti mesta
Zdroj: TASR

V Trnave má vzniknúť nová komerčno – podnikateľskú zóna. Komplex so štyrmi budovami na Mikovíniho a Zelenečskej ulici zhltne viac ako tri hektáre. Investorom je spoločnosť ISLAND.

Má zvýšiť štandard kvality

„Účelom navrhovanej činnosti je vytvorenie komerčno-podnikateľskej zóny, ktorá zvýši štandard kvality poskytovania občianskej vybavenosti s príslušnou infraštruktúrou v južnej časti mesta Trnava. Obchodná zóna bude ponúkať nadpriemerný štandard poskytovania služieb, obchodné prevádzky, vlastnú oddychovú zónu, dostatočný priestor na parkovanie a spoločné priestory zelene," informuje enviroportál na svojom webe.

V areáli vyrastú obchodné a administratívne a skladové priestory. Pre komerčno-podnikateľskú zónu bude k dispozícii 272 parkovacích miest, z toho 72 parkovacích miest pod terénom. Počíta sa aj so stojanmi pre bicykle.

Zámer tamojšej spoločnosti v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie, pričom urbanistickú štúdiu odklepli koncom minulého roka poslanci Mestského zastupiteľstva v Trnave.

Podľa zverejnenej dokumentácie je predpokladaný začiatok výstavby naplánovaný na marec 2019 a s ukončeným výstavby spoločnosť ráta v marci 2022.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM