Monika Hanigovská Samospráva

V Trnave vyrastie nová škôlka: Bude slúžiť deťom zo sociálne slabšieho prostredia

Lokalita budúcej škôlky priamo napĺňa potreby detí a ich rodičov. Radnica od tohto kroku očakáva tiež zlepšenie kvality života.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vyrastie nová škôlka: Bude slúžiť deťom zo sociálne slabšieho prostredia
Zdroj: TASR

V rámci riešenia problematiky marginalizovaných skupín obyvateľstva a zlepšenia ich zapojenia do spoločnosti mesto Trnava postaví prístavbu škôlky v areáli Základnej školy na Gorkého ulici.

Mala by mať kapacitu 60 detí vo veku od troch do piatich rokov a bude určená tým, ktoré pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia a rómskej komunity. Cieľom je zvýšenie miery ich pripravenosti na vzdelávanie.

Rozpočet nad milión eur

„V súčasnosti kompletizujeme podklady na vyhlásenie výberového konania na realizáciu stavby,“ informovala Veronika Majtánová z odboru komunikácie na trnavskej radnici. Projekt je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja, má celkový rozpočet 1,08 milióna eur," ozrejmila Majtánová.

Trnava by mohla získať nenávratný finančný príspevok. „V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014–2020 mesto mohlo získať maximálne 402.000 eur. Z toho sme získali nenávratný finančný príspevok 381.900 eur a 20.100 eur – päť percent sumy je spolufinancovanie zo strany mesta. Zvyšné náklady projektu vo výške 685.161 eur budú hradené z vlastných zdrojov mestskej samosprávy,“ informovala ďalej Majtánová.

Radnica si od školky sľubuje

Od výstavby materskej školy radnica očakáva zlepšenie kvality života a zabezpečenie udržateľného poskytovania verejných služieb v oblasti vzdelávania detí materských škôl. Preto je budúca škôlka umiestnená v lokalite, kde priamo napĺňa potreby detí a ich rodičov. Predpokladané obdobie realizácie je 27 mesiacov, plánovaný termín ukončenia je 21. december 2019.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM