Monika Hanigovská Iné športy

V Trnave vznikol nový športový klub rýchlokorčuľovania: Vzhliada k najúspešnejším

Na Slovensku sa zaregistroval nový športový klub zameraný na rýchlokorčuľovanie. Speed Skating Club Spartak Trnava sa bude snažiť nadviazať na historické úspechy trnavských pretekárov.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vznikol nový športový klub rýchlokorčuľovania: Vzhliada k najúspešnejším
Zdroj: TASR

V Trnave vznikol nový športový klub zameraný na rýchlokorčuľovanie. Viac nám prezradil prezident tamojšieho klubu, Róbert Kormaňák.

„20. júla. 2018 bol na Ministerstve vnútra SR oficiálne zaregistrovaný nový športový klub zameraný na rýchlokorčuľovanie (ľadové aj inline) so sídlom v Trnave pod označením „Speed Skating Club Spartak Trnava“,“ informoval nás.

Klub podľa jeho vlastných slov administratívne nadväzuje na športové združenie FINESA, ktoré v Trnave pôsobilo od 11.3.1999 (aerobic, bojové umenia, tae-bo). „To ale už niekoľko rokov stagnovalo a jeho zriaďovatelia súhlasili s odovzdaním klubu nám,“ doplnil.

„Športový klub SSC Spartak Trnava sa bude uchádzať o registráciu v Slovenskom rýchlokorčuliarskom zväze a bude sa úprimne snažiť nadviazať na historické úspechy pretekárov Trnavy v tomto športovom odvetví,“ povedal prezident SSC Spartak Trnava.

Športový klub SSC Spartak Trnava preberá v plnom rozsahu zmluvnú aj operatívnu zodpovednosť za všetky aktivity súvisiace so Školou korčuľovania pri ZŠ Spartakovská v Trnave ako aj všetky súvisiace aktivity – detský letný denný inline tábor, školenie trénerov rýchlokorčuľovania.

Prvé preteky vôbec by sa mohli uskutočniť už čoskoro. „Predpokladáme, že už tento víkend sa pod klubovým označením SSC Spartak Trnava zúčastnia pretekári náško klubu prvých pretekov inline,“ prezradil Kormaňák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM