Krimi

V Trnave zastavili opitú taxikárku: Hrozí jej basa

Šoférka taxi služby jazdila po sídlisku zo strany na stranu. Policajtom tvrdila, že nepila.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave zastavili opitú taxikárku: Hrozí jej basa
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

35-ročnú šoférku taxíku prezradila jej podivná jazda zo strany na stranu. Na sídlisku Družba si ju všimla policajná hliadka, ktorá ju zastavila. Na otázku, či pila, odpovedala jednoznačne nie. Dychová skúška však ukázala niečo iné. O prípade informovala trnavská polícia na sociálnej sieti.

„V dychu jej namerali 0,76 mg/l alkoholu, čo je viac ako 1,5 promile,“ uvádza polícia. Policajti ju obmedzili na osobnej slobode a žene zadržali vodičský preukaz.

„Podguráženú ženu umiestnili do cely policajného zaistenia. Žena je podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. A keďže v minulosti už bola riešená za jazdu pod vplyvom alkoholu, hrozí jej aj prísnejšia sadzba. Zákon stanovuje v tomto prípade trest odňatia slobody až na 2 roky,“ konštatuje trnavská polícia.

Polícia zároveň upozorňuje ľudí, aby v prípade podozrenia, že vodič taxi služby alebo vodič verejnej prepravy javí známky požitia alkoholu alebo inej návykovej látky, ihneď kontaktovali políciu a do vozidla si nesadali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

POLICAJTI PMJ ODHALILI VODIČKU V TAXÍKU V DYCHU MALA VIAC AKO 1,5 PROMILE 35 ročnú Trnavčanku zadržali a umiestnili do...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, February 18, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM