BTW Správy

V trnavskej poliklinike je už bezplatná wifi!

Bezplatne sa v budove pripojíte na internet vďaka tomu, že Trnava získala grant Európskej komisie prostredníctvom Nástroja na prepájanie Európy – WiFi4EU.

Ilustračný obrázok k článku V trnavskej poliklinike je už bezplatná wifi!
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Grant vo výške 15 000 eur a finančná spoluúčasť mesta prispeli k tomu, že odteraz je časť priestorov mestskej polikliniky na Starohájskej ulici pokrytá novou verejnou wifi sieťou. Návštevníci ju môžu využívať bezplatne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

„Stačí sa na smartfóne, tablete či pripojiť na sieť s názvom WIFI4EU a pokračovať podľa inštrukcií na stránke, ktorá sa zobrazí automaticky. Žiadne prihlasovacie meno ani heslo nie sú potrebné,“ vysvetlila.

Pripojiť sa na sieť WIFI4EU je možné v celej detskej časti polikliniky a v blízkosti výťahov na 1. až 4. poschodí v časti pre dospelých.

„Sieť je zatiaľ dostupná vo vybraných častiach budovy. Ak bude v budúcnosti možnosť takýto grant ešte získať, prichádza do úvahy aj kompletné pokrytie polikliniky wifi signálom,“ povedal Jaroslav Otčenáš z mestskej spoločnosti TT-IT.

Iniciatíva WiFi4EU podporuje myšlienku bezplatného wifi pripojenia vo verejných priestoroch, ako sú parky, námestia, verejné budovy, knižnice, zdravotnícke zariadenia či múzeá v celej Európe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM