han Rôzne

V trnavskej pomáhajú na COVID oddeleniach DOBROVOĽNÍCI: Sú zaočkovaní alebo prekonaní!

Spolu tri desiatky ľudí sa prihlásili na dobrovoľnícku prácu na pomoc na COVID oddeleniach do Fakultnej nemocnice (FN) Trnava.

Ilustračný obrázok k článku V trnavskej pomáhajú na COVID oddeleniach DOBROVOĽNÍCI: Sú zaočkovaní alebo prekonaní!
Zdroj: facebook.com/fntrnava - Fakultná nemocnica Trnava

Zariadenie zverejnilo pred časom výzvu a podľa hovorcu Mateja Martoviča sa ozvali ľudia rôznych vekových kategórií i povolaní.

„Dobrovoľníkov podľa potreby umiestňujeme na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny, kliniku infektológie, vnútorného lekárstva, úrazovej chirurgie a ortopédie, na geriatrické oddelenie a pneumológie a ftizeológie,“ uviedol pre TASR.

Poverení sú pomocnými prácami, pri ktorých treba asistovať napríklad zdravotným sestrám. Zdravotníci radi ich prijmú pomoc pri prezliekaní bielizne, pri polohovaní pacientov či distribúcii zdravotníckeho materiálu. Čas strávený v nemocnici záleží od možností každého dobrovoľníka podľa toho, ako to ich profesie duchovného, účtovníčky či psychologičky umožnia.

„Nekládli sme žiadne podmienky ani ich zaočkovaním, avšak všetci dobrovoľníci sú očkovaní alebo po prekonaní ochorenia,“ doplnil Martovič.

K 20. decembru bolo vo FN hospitalizovaných 113 pacientov s ochorením COVID-19, z toho 29 plne zaočkovaných, obsadených bolo deväť lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou, z nich traja sú plne zaočkovaní.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM