Lucia Lauková Správy

V Trnavskom kraji môže byť až 33 °C: KEDY príde zmena počasia?

Teplé počasie vrcholí. Meteorológovia vydali výstrahu aj pre niektoré okresy Trnavského kraja. Čoskoro však príde zmena a dážď.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji môže byť až 33 °C: KEDY príde zmena počasia?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Teploty môžu v utorok 12. septembra prekročiť hranicu 30 °C. SHMÚ vydal výstrahu 1. stupňa pre okresy Galanta a Dunajská Streda.

Výstraha platí v utorok od 13:00 do 17:00. Maximálna teplota vzduchu môže v tomto čase dosiahnuť 33 °C.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodáva SHMÚ.

Prečítajte si tiež

Prídu búrky

Podľa iMeteo.sk sa teplé počasie skončí v strede týždňa prechodom studeného frontu, ktorý do našej oblasti doženie búrky.

„Práve v strede týždňa by malo dôjsť k výraznej zmene počasia. Cez našu oblasť totiž začne postupovať studený front a ten dá definitívnu bodku za teplým a slnečným počasím, ktoré sme na našom území v uplynulých dňoch zaznamenávali,“ uvádza iMeteo.sk.

Prvé búrky by mali doraziť zo západu v stredu popoludní a večer. „V priebehu noci by sa mali búrky presúvať smerom na východ. Čaká nás tak búrlivá noc, no oveľa búrlivejší a upršanejší bude na našom území štvrtok,“ konštatuje portál o počasí. Práve vo štvrtok sa začína Trnavský jarmok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM