Správy

V Trnavskom kraji útočí chrípka: Vyžiadala si zatvorenie 56 školských zariadení

Spolu 56 školských zariadení na území Trnavského kraja museli v 6. kalendárnom týždni zatvoriť pre zvýšený počet chorých žiakov.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji útočí chrípka: Vyžiadala si zatvorenie 56 školských zariadení
Zdroj: TASR

Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol od uplynulého týždňa o 15,5 percenta na 13 705, z toho na chrípku ochorelo 2434 ľudí, čo je nárast o 14,1 percenta.

„Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií,“ konštatovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Chrípkové prázdniny vyhlásili v okrese Galanta na dvoch materských školách (MŠ), ôsmich základných (ZŠ) a dvoch stredných školách (SŠ).

V okrese Dunajská Streda to boli štyri MŠ a sedem ZŠ, v okrese Trnava štyri MŠ, po jednej ZŠ a SŠ. V okrese Hlohovec zatvorili jednu MŠ a jednu ZŠ, v okrese Senica sedem MŠ a štyri ZŠ, v okrese Skalica päť MŠ, štyri ZŠ a jednu SŠ a v okrese Piešťany jednu MŠ a tri ZŠ. Okrem toho platí zákaz návštev vo väčšine lôžkových zdravotníckych zariadení v kraji.

Najvyššia chorobnosť na ARO bola aj v tomto týždni v okrese Dunajská Streda, kde bolo na 100 000 obyvateľov 3704 chorých.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM