Dominika Handzušová Rôzne

Valentín okorenený romantickou prechádzkou po Trnave: TOP miesta, ktoré vás očaria

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako ho stráviť čo najlepšie. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Valentín okorenený romantickou prechádzkou po Trnave: TOP miesta, ktoré vás očaria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácii?

Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Trnavy poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať sviatok zamilovaných.

Kamenný mlyn

Obľúbená rekreačná oblasť poskytuje bohatý priestor na rôzne aktivity. Pozrieť si môžete trnavské rybníky, v chladnejšie roky si tu zamilované páry môžu užiť sviatok dokonca na korčuliach. Väčšie súkromie poskytujú rozľahlé lesy, ktoré majú svoje čaro za každého ročného obdobia.

Romantika pri hradbách

Zamilované páry majú v obľube aj lavičky pri hradbách, ktoré lemujú historické centrum mesta. Či už ide o prechádzku po Prome, alebo poza Hrubý kostol, romantika tu žiari nielen cez deň. Vďaka nočnému osvetleniu sú tieto miesta o čosi mäkšie a tajomnejšie.

„Keď práve nie je treskúca zima, tak máme občas celkom problém nájsť prázdnu lavičku,“ priznáva Martina obľúbenosť týchto priestorov. „Páči sa mi aj prechádzka po Kapitulskej, kde je ten parčík, a vôbec okolie Hrubého kostola. Je tam vždy príjemný pokoj.“

Západ slnka z výšky

Medzi top romantické miesta Trnavy sme vybrali aj mestskú vežu. Nechodí na ňu veľa ľudí a tak si tu môžete užiť svoju dávku súkromia. Naskytne sa vám krásny výhľad na mesto. Z vtáčej perspektívy si môžete pozrieť aj západ slnka.

„Toto je miesto, ktoré by som odporúčal navštíviť každému. Nie len zamilovaným počas Valentína. Je odtiaľ pekný výhľad na celé centrum, vidno vežičky kostolov aj štadión, stromy na Rybníkovej a za Sláviou. Vnútri sú aj historické maľby a mapy, s manželkou si radi predstavujeme ako to tu kedysi vyzeralo a čo sa asi za ďalších dvadsať rokov zmení,“ hovorí Miroslav a jeho manželka Julka pritakáva: „Vždy si Trnavu zhora odfotíme a už sa tešíme, ako sem raz vezmeme naše deti a porozprávame im, aké to "za našich čias“ bývalo."

Parky

Spomenuli sme už Promu či parčík na Kapitulskej, svojim spôsobom za park možno brať i Kamenáč. Netreba však zabúdať na romantiku v Parku Janka Kráľa, či priestor na Kalvárii. Hluk mesta tu upadá a užiť si môžete jeden druhého.

„Kalvária je pre mňa najkrajším miestom v Trnave. S priateľom sa sem veľmi radi chodíme prechádzať. Má svoje kúzelné, osobité čaro,“ povedala nám Mária.

Smolenický zámok

Ak si chcete spraviť menší výlet, určite odporúčame návštevu Smolenického zámku. Samotný zámok je síce prístupný len v letných mesiacoch, no zámocký park s rôznymi druhmi stromov a priľahlými lesmi určite stojí za návštevu aj v tomto období. Pre dobrodružnejšie povahy odporúčame prechádzku dolinou Hlboča, počas ktorej možno natrafíte na občasný vodopád. Objavuje sa tu vždy na jar, keď sa topí sneh.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM