Správy

Vandal POŠKODIL Pamätník nenarodeným deťom: Niekto UKRADOL aj novú kameru

Pri prvom vyčíňaní vandala bol poškodený pamätník a zmizla aj kamera. Nová tam vydržala iba šesť dní a niekto ju ukradol.

Ilustračný obrázok k článku Vandal POŠKODIL Pamätník nenarodeným deťom: Niekto UKRADOL aj novú kameru
3
Galéria

Trojročná snaha združenia Naše MesTTo bola v závere minulého roka ocenená slávnostným odhalením Pamätníka nenarodeným deťom.

Motívom je súsošie zobrazujúce plačúcu matku podopieranú manželom. Dieťa je zhotovené z priesvitného materiálu. Celkové náklady na vznik pamätníka boli približne 30-tisíc eur. 13-tisíc sa podarilo vyzbierať od darcov.

Úradoval vandal

Koncom apríla sa stal pamätník na cintoríne terčom vandalov. Poškodili aj viaceré pomníky na cintoríne na Kamennej ceste. Vandal podpálil ikebanu a zároveň ukradol aj kameru, ktorá pamätník monitorovala.

„Veľmi nás mrzí, že Pamätník a cintorín, teda miesta úcty boli cieľom hlúpeho útoku. Veríme, že polícia bude konať a tieto činy prešetrí. Zároveň veríme, že aj tieto verejné miesta, ako sú cintoríny, budú aj lepšie monitorované mestskou políciou,“ informovalo združenie Naše mesTTo.

Ukradol aj novú kameru

Počas brigády dali všetko do poriadku. Kúpili aj novú výkonnejšiu kameru. Vydržala tam iba šesť dní. V nedeľu večer ju niekto ukradol.

„Tento raz nám však zostali na serveri aspoň fotografie páchateľa, ktorý tu prišiel na nočný lup aj som svojím psom. Ak by ste mali informácie o človeku na fotkách, dajte nám, prosím, vedieť. Danú vec riešime samozrejme s políciou,“ dodáva Naše mesTTo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Pamätník nenarodeným deťom poškodil vandal
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM