Júlia Vargová Krimi

Vážna dopravná nehoda na Kollárovej: Auto zrazilo tri chodkyne na priechode, FOTO

Polícia dokumentovala dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok 26. septembra krátko pred šiestou hodinou večer.

Ilustračný obrázok k článku Vážna dopravná nehoda na Kollárovej: Auto zrazilo tri chodkyne na priechode, FOTO
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava

Nehoda sa stala na priechode pre chodcov na Kollárovej ulici v Trnave. Informovala o tom Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave.

„34-ročný vodič z Trnavy viedol auto Opel Astra po Kollárovej ulici smerom k železničnej stanici. Na priechode pre chodcov pri Právnickej fakulte došlo k zrážke s tromi chodkyňami, ktoré vošli na priechod z pravej strany,“ opisuje hovorkyňa Martina Kredatusová.

„V dôsledku zrážky utrpeli dve sestry vo veku 64 rokov ťažké zranenia. 31-ročná žena sa zranila ľahšie, s predpokladanou dobou liečenia asi dva týždne,“ upresňuje Martina Kredatusová.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne príčiny dopravnej nehody polícia vyšetruje. „Bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví,“ uvádza a dodáva, že dychovou skúškou na alkohol nebolo vodičovi zistené požitie alkoholu.

Hovorkyňa KR PZ v Trnave na záver uvádza, že polícia apeluje na vodičov, aby sa počas jazdy plne sústredili na šoférovanie a aby dostatočne sledovali situáciu v cestnej premávke.

„Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Treba byť opatrný aj v súvislosti so svetelnými pomermi a zapadajúcim slnkom, ktoré môže byť ostré a spôsobiť oslnenie,“ upozorňuje.

Ako ďalej konštatuje, opatrní by mali byť aj chodci. Na cestu by mali vstupovať až keď je to pre nich bezpečné.„Odpo­rúčame všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, chodec ťahá za kratší koniec a dôsledky sú neraz tragické,“ dodáva Martina Kredatusová.

Zrážka auta s tromi chodkyňami na priechode pre chodcov
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM