Júlia Vargová Krimi

Vážna nehoda pri Trstíne: Na miesto boli vyslané dva vrtuľníky

Posledný májový štvrtok prišlo na ceste neďaleko Trstína k vážnej dopravnej nehode. Dve ženy museli prevážať vrtuľníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda pri Trstíne: Na miesto boli vyslané dva vrtuľníky
Zdroj: ATE Poprad

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol vo štvrtok (30.5.) večer privolaný k vážnej dopravnej nehode dvoch osobných áut. Prišlo k nej pri obci Trstín. „Posádka si po prílete prevzala najťažšie zranenú ženu (23), ktorá utrpela vážny úraz hrudníka, zlomeninu hornej končatiny a podozrenie na úraz panvy,“ uviedla Zuzana Hopajková, PR manažér a hovorca Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE.

„Pacientka bola napojená na umelú pľúcnu ventiláciu, preložená na palubu vrtuľníka a v kritickom stave letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre,“ dodáva hovorkyňa.

K nehode bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Nitry na pomoc ďalšej vážne zranenej žene. „Lekárka leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti od zasahujúcich záchranárov prevzala 26-ročnú ženu s poraneniami dolných končatín, panvy a ďalšími mnohopočetnými poraneniami,“ opisuje Hopajková dodávajúc, že pacientka bola v umelom spánku v stabilizovanom stave letecky transportovaná na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Trnave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM