Rôzne

Včelársky festival v Trnave: Medy si môžete kúpiť priamo pred radnicou

V Trnave v závere týždňa štartuje zaujímavý festival. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Včelársky festival v Trnave:  Medy si môžete kúpiť priamo pred radnicou
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Trnavský včelársky festival sa koná v piatok a sobotu (9. 9.) po roku v Trnave. Na pešej zóne pred radnicou ponúkne produkty slovenských včelárov verejnosti, pre odborníkov i záujemcov sa na radnici uskutočnia aj bloky prednášok. Informuje o tom organizátor – základná organizácia Slovenského zväzu včelárov Trnave (SZV).

V piatok podujatie otvoria napoludnie.

Od 15.30 h sa potom uskutočnia prednášky o prejavoch včelstva na letáči a apiterapii – liečbe včelími produktmi. V podvečer je pripravená vernisáž obrazov Jara Páslera, ktorá bude otvorená do konca septembra.

Chcú zlepšiť povedomie

V sobotu sa od 9.00 h bude na radnici hovoriť na témy optimalizovaného plodiska, prevencii a liečbe ochorení včiel a uvedú knihy o apiterapeutickej praxi. Ako špeciálneho hosťa uvádza festival moderátora Martina Nikodýma, ktorý porozpráva o svojich včelárskych skúsenostiach.

Podujatie organizujú trnavskí včelári pre popularizáciu včelárskeho remesla a rozširovanie povedomia o ich práci. Tiež je záujem prepojiť producentov s verejnosťou, aby si každý záujemca našiel „svojho“ včelára. V neposlednom rade ide o zlepšenia povedomia ľudí o prínose včiel a včelárov pre krajinu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM