Krimi

Šoférovala taká opitá, že nevedela stáť: Podopierali ju policajti a NAFÚKALA 3,6 promile!

Policajti zadržali v Trnave 44-ročnú ženu, ktorá šoférovala pod vplyvom alkoholu. Hliadka ju pri kontrole musela podopierať.

Ilustračný obrázok k článku Šoférovala taká opitá, že nevedela stáť: Podopierali ju policajti a NAFÚKALA 3,6 promile!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Vodičku s viac ako 3,6 promile alkoholu zastavili policajti v Trnave. Na jej jazdu po meste upozornili vo štvrtok (10.6.) v nočných hodinách telefonicky Trnavčania.

Najskôr jazdila s vozidlom Citroën po Rybníkovej ulici, vzápätí na Clementisovej ulici spôsobila dopravnú nehodu, no v jazde sa snažila pokračovať. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

“Policajti 44-ročnú ženu ihneď podrobili dychovej skúške, pri ktorej jej namerali 1,74 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,68 promile. Hliadka ženu musela podopierať, na mieste navyše zistila, že jazdila bez vodičského preukazu. Policajti ju zadržali a eskortovali do cely policajného zaistenia, kde si počká v tzv. super rýchlom konaní na rozhodnutie o vine a treste,” uviedla Linkešová.

Prečítajte si tiež

Pri nehode spôsobila žena škodu nielen na aute, ktoré riadila, ale aj na modrom VW. Trnavčanka je podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

“Polícia upozorňuje, že v takomto stave je absolútne neprípustné, aby si niekto sadol za volant. Ak ste pili alkohol, požiadajte o pomoc na presun iné osoby, ktoré sú triezve. Zároveň apelujeme aj na spolujazdcov, aby si v žiadnom prípade nesadali do auta k vodičovi, ktorý je pod vplyvom alkoholu. Požiadavku smerujeme najmä na partie mladých ľudí, ktorí vo víre zábavy zabudnú na všetky zábrany a nemyslia na dôsledky,” doplnila policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zo Slovenska

TRNAVČANKA FÚKLA VYŠE 3,6 PROMILE POLICAJTI PMJ JU MUSELI AŽ PODOPIERAŤ 44 ročná žena jazdila v takomto stave v noci po...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Friday, June 11, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM