han Samospráva

Vedenie TTSK zavrelo odberové miesto na antigénové testovanie: Ľuďom odporúča OČKOVANIE

Od dnešného dňa sa výrazne okresal počet mobilných odberových miest (MOM) na antigénové testovanie občanov. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tak urobil tiež.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie TTSK zavrelo odberové miesto na antigénové testovanie: Ľuďom odporúča OČKOVANIE
Zdroj: Facebook.com/Trnavský samosprávny kraj

TTSK sa sústredí na vakcináciu, ktorú považuje za najefektívnejšiu ochranu pred ťažkým priebehom ochorenia COVID-19.

Trnavský samosprávny kraj prevádzkuje päť veľkokapacitných očkovacích centier a zabezpečuje výjazdovú očkovaciu službu. Očkuje všetkými štyrmi druhmi vakcín a je pripravený podávať aj piatu, jednodávkovú. Uviedla to riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucia Šmidovičová.

Tisícky testov

Ako doplnila, kraj mal v prevádzke vlastné mobilné odberové miesto na testovanie v Trnave na strednej zdravotníckej škole, kde sa od 15. februára do konca júna otestovalo 24-tisíc ľudí. Prípadné obnovenie testovania v budúcnosti TTSK zváži v koordinácii s Ministerstvom zdravotníctva SR.

„MOM-ka fungovala od 15. februára 2021, a to šesť dní v týždni. Ďakujeme všetkým pedagógom a študentom školy, ktorí pri testovaní pomáhali,“ píše sa na Facebooku TTSK.

Ďalšie aktuálne témy

Test nie, vakcínu áno

„Vo veľkokapacitných očkovacích centrách ku koncu júna podali 215-tisíc dávok vakcín. Ďalších 7 500 z nich bolo podaných výjazdovo v zariadeniach sociálnych služieb, domácnostiach imobilných obyvateľov a v obciach. Mobilné očkovacie tímy navštívili už 140 z 210 obcí v TTSK, ktoré o to požiadali,“ doplnila Šmidovičová.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

🔊 V ŽUPNEJ MOM-KE SME OTESTOVALI TISÍCE ĽUDÍ 👀 Naše mobilné odberové miesto na Stredná Zdravotnícka Škola Trnava...

Posted by Trnavský samosprávny kraj on Thursday, July 1, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM