Tlačové správy

Veľká revitalizácia: Sídlisko Poronda v Zavare sa zmení na nepoznanie

Skúsený investor v spolupráci s obcou plánuje prebudovať sídlisko na atraktívnu rezidenčnú štvrť pre rodinné bývanie.

Ilustračný obrázok k článku Veľká revitalizácia: Sídlisko Poronda v Zavare sa zmení na nepoznanie
4
Galéria
Zdroj: 2 archív

V našom regióne bola Poronda doteraz známa najmä nájomnými bytmi pre zamestnancov neďalekej automobilky. Sídlisko teraz čaká rozsiahla revitalizácia, aká sa u nás len tak nevidí.

Moderná komunitná štvrť

Ambiciózny revitalizačný plán sa týka celej lokality. Čo konkrétne teda sa zmení? Dá sa povedať, že takmer všetko. Prebudujú sa nielen samotné byty, ale celá štvrť získa celkom nový, komunitný charakter. V priestoroch medzi vnútroblokmi bude vysadená zeleň, pribudnú tiež nové lavičky a altánky. Priestor dostane nielen svieži nádych, ale stane sa tiež miestom príjemných susedských posedení. Novinkou bude rekreačno-športová zóna a modernizáciou prejde aj nákupné centrum.

Prínos pre celú obec

Pripravovaný projekt víta aj nový starosta obce Lukáš Sochor: „V súčasnosti sa naskytli možnosti, ako zrealizovať revitalizáciu v takom rozsahu, aby splnila očakávania všetkých, ktorých sa to týka. Ako starostu a rodáka zo Zavara ma obzvlášť teší, že revitalizačný plán investora prinesie mnoho pozitív nielen pre Porondu, ale pre celú obec.“ Oceňuje tiež ekologický rozmer projektu. Revitalizácia už existujúceho sídliska je totiž ohľaduplnejšia k životnému prostrediu ako budovanie úplne nového „na zelenej lúke“.

Zavar stále atraktívnejší

Zavarčania si už teraz život vo svojej obci pochvaľujú. Užívajú si tu pokojnú vidiecku atmosféru, ale nie sú pritom ukrátení ani o výhody mestského života, veď do Trnavy je to len 8 kilometrov. Obec navyše postupne obnovuje parky a chodníky a zlepšuje infraštruktúru i občiansku vybavenosť. Vďaka tomu i vďaka plánovanej revitalizácii Porondy sa život v Zavare stáva ešte atraktívnejší.

Sídlisko Poronda v Zavare sa zmení
4
Galéria
Zdroj: archív obce Zavar

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: 2create
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM