han Futbal

VEĽKÉ víťazstvo Trnavčanov na východe: O triumfe rozhodli až v hodine dvanástej!

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v zápase 7. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1.

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÉ víťazstvo Trnavčanov na východe: O triumfe rozhodli až v hodine dvanástej!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

O ich víťazstve rozhodol v nadstavenom čase Filip Twardzik, ktorý premenil pokutový kop. Kapitán domácich Igor Žofčák nastúpil na 400. zápas v najvyššej slovenskej súťaži.

Priebeh duelu

Prvý polčas

Procházka vyslal v 9. minúte prudký center z priameho kopu a keď Savvidis zmenil smer jeho strely, domáci brankár Száraz bol bezmocný – 0:1. Hostia získali sebavedomie, v nasledujúcej desaťminútovke diktovali hru a snažili sa o ďalší zásah. Postupne sa však k slovu dostali aj Michalovčania.

V 35. minúte sa Kanu dostal za obranu hostí, osamotený pred brankárom Takáčom však neuspel. Situácia sa takmer identicky zopakovala o tri minúty, Kanu obohral protihráča, ale aj druhý únik zakončil strelou mimo bránky.

Druhý polčas

Domáci cítili šancu na vyrovnanie, postrážili si začiatok druhého dejstva a gólovej odmeny sa dočkali v 49. minúte. Artabe využil nedôraz hostí po centrovanej lopte a hlavou prekonal Takáča – 1:1.

Hra získala tempo, oba tímy sa snažili strhnúť náskok na svoju stranu, no ofenzívnym akciám chýbala presnosť a moment prekvapenia. V 63. minúte sa striedajúci Saymon dostal k hlavičkovému zakončeniu, no namieril oba do Száraza. V 67. minúte sa domáci dostali do tlaku po priamom kope Žofčáka, vyťažili však iba nevýraznú strelu Kanua.

O tri minúty Žofčák odcentroval priamo na hlavu Trusu, ktorý z „malého vápna“ hlavičkoval priamo do rúk brankára Takáča. V 74. minúte bolo rušno na opačnej strane, keď sa efektne uvoľnil Saymon a jeho pokus zmaril pohotovým zákrokom Száraz.

O víťazstve hostí rozhodol v nastavenom čase Twardzik, keď premenil pokutový kop po zákroku Vaška na Boatenga.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 1:2 (0:1)

Góly: 9. Savvidis – 49. Artabe, 90.+2 Twardzik (z 11 m). Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Straka, ŽK: Mendéz, Vaško – Twardzik, 1537 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Vaško, Ranko, Artabe – Kotula, Neofytidis (46. Trusa), Begala (88. Kvocera), Mendéz – Ošima, Kanu (82. Popovits), Žof­čák

FC Spartak Trnava: Takáč – Trajkovski, Savvidis, Kóša, Twardzik – Procházka, Grič (72. Boateng) – Vlasko (72. Bukata), Yusuf (72. Jones), Ristovski (90.+3 Tumma) – Iván (55. Saymon)


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM