Rastislav Búgel Správy

Veľkoplošná obrazovka na City Arene: Podmienečne ju povolili na dva mesiace

Trnavská radnica povolila umiestnenie LED obrazovky nad hlavným vchodom City Areny v Trnave, ktorá musela byť krátko po augustovom otvorení obchodného centra vypnutá ako nepovolená stavba.

Ilustračný obrázok k článku Veľkoplošná obrazovka na City Arene: Podmienečne ju povolili na dva mesiace
Zdroj: TASR

Súhlas s dátumom 28. decembra dnes zverejnilo mesto na svojej webovej stránke s tým, že stavebný odbor žiadosť preskúmal a nateraz nezistil dôvody, ktoré by bránili povoleniu. Zároveň však stanovil dvojmesačnú skúšobnú lehotu na túto stavbu a stanovil pravidlá jej prevádzky.

V dokumente sa uvádza, že počas skúšobnej lehoty, na základe výsledkov ktorej bude vystavené kolaudačné rozhodnutie, musí vlastník reklamy s veľkosťou plochy 144 m2 zabezpečiť viaceré opatrenia. Je nutné, aby v podvečer, keď je šero, bola automaticky nastavená svietivosť obrazovky tak, aby neprichádzalo k oslneniu účastníkov cestnej premávky. Toto bol totiž okrem chýbajúceho stavebného povolenia jeden z dôvodov, prečo musela byť reklama vypnutá.

Zdroje optického žiarenia nesmú prekračovať limitné hodnoty v rámci platného zákona. „Na obrazovke sa zakazuje vysielanie flash efektov, prípadne stroboskopických efektov, ktoré by odpútali pozornosť vodičov. Je možné vysielať len statický vizuál bez dynamickej zmeny,“ podmieňuje radnica. Ak vlastník stavby nevyhovie požiadavke mesta, bude musieť obrazovku na vlastné náklady odstrániť.

K žiadosti dali svoje stanoviská aj pamiatkari, polícia a skúšobné laboratórium svetelnej techniky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM