Monika Hanigovská Rôzne

Vianočné trhy a Silvester 2016 a 2017? V Trnave sme zažili zmeny aj novinky

Posledný ročník tejto akcie priniesol množstvo zmien a noviniek. Podobným krokom sa uberal aj Silvester. Pozrite sa podrobne, čo bolo typické pre tieto ročníky.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy a Silvester 2016 a 2017? V Trnave sme zažili zmeny aj novinky
Zdroj: TASR

Vianoce a záver roka 2017 sme si mohli vychutnať v Trnave po novom. Za novinkami pritom nestála len samotná zmena organizátora akcie, keď sa po ôsmich rokoch ujalo trhov mesto a Správa kultúrnych a športových zariadení.

Okrem zmeny názvu tohto podujatia na Adventné trhy, nastali aj ďalšie novinky. Vybrali sme podľa nás tie najvýznamnejšie.

Otvárali sme ich neskôr. Vianočný stromček sa tradične rozsvecuje pri slávnostnom otvorení vianočných trhov. V roku 2016 sa stromček prvýkrát rozsvietil 25. novembra. Adventné trhy 2017 radnica slávnostne otvorila o čosi neskôr a to 1. decembra.

Zdroj: TASR

V roku 2016 sa uskutočnil bohatý program. Na Trojičnom námestí sa predstavilo pred Silvestrom dovedna 37 vystúpení (hudobných interpretov a skupín).

Vianočnú atmosféru dotvárali aj vystúpenia detí z trnavských materských škôl. Pričom niekoľko koncertov sa odohralo aj v kostole sv. Jakuba a v kine Hviezda.

Radnica stavila v rámci posledného ročníka na komornejšiu atmosféru. Na Trojičnom námestí dotváralo vianočnú náladu dovedna 16 interpretov.

Súčasne vystúpilo aj niekoľko detí z trnavských materských škôl. Pričom mesto ponúklo štyri adventné koncerty v kostole sv. Jakuba. Poslucháčom sa postupne predstavila Lúčnica, program s názvom Operné hviezdy a hostia, Iva Bittová & Čikori a deň pred Vianocami gospelová skupina Spektrum.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Silvester aj stánky

Aj Silvester prešiel zmenou. V roku 2016 si mohli návštevníci okrem ohňostrojov dopriať o 22.30 hod. Silvestrovský koncert a od 23.30 do 02.00 hod. diskotéku, ktorá odštartovala priamo na Trojičnom námestí. Posledný silvestrovský ročník 2017 bol v znamení ohňostrojov bez odpočítavania a bez kultúrneho programu.

Na Vianočných trhoch 2016 našli návštevníci viac ako 90 stánkov so širokým sortimentom. Posledný ročník 2017 nepresiahol 80 stánkov. Tie ostali počas Silvestra zatvorené.

V znamení najdôležitejších noviniek 2017

Trnava sa na poslednom ročníku mohla pochváliť novými štýlovými stánkami, ktoré dotvárali svojim prevedením príjemnú atmosféru Vianoc. Mesto taktiež predstavilo novú vianočnú svetelnú výzdobu, za ktorú zaplatilo desaťtisíce eur. V Trnave taktiež pribudlo viacero nových vianočných svetelných dekorácii.

Novinkou bol aj príchod Mikuláša, ktorý po minulé roky vítal deti pred radnicou. Organizátor Adventných trhov 2017 určil nové pôsobisko – Námestie sv. Mikuláša, odkiaľ pozval Mikuláš deti na Trojičné námestie, kde odštartoval koncert Mira Jaroša. Súčasťou vianočných trhov a teda po novom aj Adventných trhov 2017 boli tradičné Stredoveké Vianočné trhy. Na poslednom ročníku predviedli organizátori novinku, tzv. živý adventný kalendár.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM