han Správy Samospráva

Vianočný darček pre niektorých zamestnancov škôl: Prilepšia si aj o STOVKU!

Sumu 52-tisíc eur vyčlenil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na vianočné odmeny pre 339 nepedagogických zamestnancov svojich školských zariadení.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný darček pre niektorých zamestnancov škôl: Prilepšia si aj o STOVKU!
Zdroj: TASR

V prepočte je to 100 eur na osobu, 150 eur dostanú pracovníci šiestich organizácií, ktoré počas pandémie ochorenia COVID-19 slúžili ako karanténne centrá alebo výdajné miesta ochranných prostriedkov. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

„V súvislosti s odmenami, ktoré ministerstvo plánuje pre učiteľov, sme sa rozhodli potešiť aj nepedagogických zamestnancov. V predvianočnom období sa im chceme poďakovať za to, že nám pomohli zvládnuť ťažké obdobie poznačené pandémiou,“ povedal Viskupič.

Kedy budú vyplatené?

O výške odmeny pre jednotlivých zamestnancov školských jedální, internátov, hospodárstiev, jazykových škôl a škôl v prírode, ktoré budú vyplatené z takzvaných „originálnych“ peňazí, rozhodujú riaditelia organizácií. „Riaditeľom 37 školských organizácií sme odporučili, aby odmenili všetkých nepedagogických zamestnancov,“ dodal Viskupič.

Učiteľov a iných pedagogických zamestnancov sa týkajú odmeny z preneseného výkonu štátnej správy od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Podľa vyjadrenia ministra by im mali byť vyplatené v januárovej výplate za december.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM