Monika Hanigovská Kultúra

VIDEO: Kapela Family Friend prezentuje Trnavu energiou i posolstvom

Trnavská hudobná scéna sa rozrástla o nový videoklip. Postarala sa o to hudobná formácia Family Friend, ktorej členovia vyrástli v Malom Ríme. Svojou prvotinou chcú predstaviť mesto nielen za hranicami kraja.

Zdroj: YouTube.com

Indie rocková kapela Family Friend z Trnavy začiatkom tohto roka vydala svoje druhé EPčko s názvom Have You Ever. Prešlo zopár mesiacov a hudobnú stránku doplnila aj vizuálna v podobe prvého oficiálneho videoklipu s názvom June.

Ako sa zhodujú spoločne členovia kapely, toto mesto milujú, majú tu rodiny a chcú ho priblížiť aj zvyšku sveta. Príťažlivými obrazcami, príjemnou atmosférou ale aj anglickým textom majú šancu zabodovať aj u ľudí, ktorí o Trnave nepočuli.

Viac nám prezradila o zrode klipu samotná členka hudobnej kapely, speváčka Lenka Molnárová.

„Myšlienka urobiť video k jednej z našich skladieb u nás rezonovala už dlhšie a som neskutočne rada, že sa nám to napokon podarilo. I keď sme vedeli, že k natáčaniu sa dostaneme až na jeseň, vybrali sme nakoniec skladbu June. Teší ma, že sa nám podarilo osloviť veľmi šikovného filmára a fotografa Romana Stráňaia, ktorý odviedol úžasnú prácu. Okamžite sme si s ním všetci štyria sadli a veľmi dobre sa nám s ním spolupracovalo,“ pochvaľuje si prácu na pľaci speváčka Lenka.

Keď je práca zábavou

Z nahrávania si odniesli hneď niekoľko vtipných momentov, na ktoré všetci v kapele radi spomínajú. Hlava Family Friend Martin Molnár prezradil viac: „Neviem, či sme sa vôbec niekedy tak dobre všetci štyria zabavili. Vôbec sme nemali pocit, že v podstate pracujeme. Roman od začiatku vedel navodiť príjemné priateľské prostredie a veľmi rýchlo sme zabudli, že v ruke vôbec drží nejakú kameru.“

Klipom chcú predstaviť rodné mesto

Hoci má skladba skôr letný nádych, jej videoklip sa odohráva medzi zlatisto sfarbenými listami stromov, na poli či v klube, no ako sami členovia zdôrazňujú, veľmi dôležité pre nich boli najmä lokácie, ktoré ľuďom bližšie predstavia ich rodné mesto.

„Všetci štyria sme sa narodili v Trnave, toto mesto milujeme a chceli sme ho priblížiť aj zvyšku sveta. Scenár sme si zostavovali svojpomocne a naschvál sme vyberali miesta na natáčanie ako Pešia zóna alebo Bernolákova brána. Trnavčanom možno prídu už opozerané, ale ostatným ľuďom vždy prídu krásne a nezvyčajné. Trnavu zbožňujeme, podľa nás má vždy čo ponúknuť a presne to sme chceli dokázať aj naším videoklipom,“ vysvetľuje s úsmevom speváčka.

Okrem speváčky Lenky a gitaristu a vokalistu Martina tvoria indie rockové zoskupenie Family Friend aj bubeník Denis Čapkovič a basák Marek Petrík.

OBRAZOM: Predstavujeme hudobnú kapelu Family Friend z Trnavy
4
Galéria
Zdroj: Marek Martinek

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM