Rôzne

VIDEO: Nemocnica v Piešťanoch má nový urgentný príjem a lekársku pohotovosť

Nemocnica Alexandra Wintera v Piešťanoch prešla rekonštrukciou a disponuje prístrojovým vybavením pre urgentný príjem.

Zdroj: Dnes24.sk

Pacienti Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch majú odteraz zjednodušený prístup k rýchlej zdravotníckej starostlivosti. Nemocnica presťahovala ambulancie pohotovostnej služby a urgentného príjmu do nových spoločných priestorov na prízemí.

Odpadá tak prechod a prevoz chorých a zranených medzi jednotlivými oddeleniami v rôznych častiach zdravotníckeho zariadenia.

Rekonštrukciu priestorov realizovala sčasti vlastnými silami, práce trvali viac ako tri mesiace. „Naša nemocnica bola od augusta zaradená do siete nemocníc s urgentným príjmom 1. typu. Z tohto dôvodu bolo potrebné v rámci rekonštrukcie vybudovať priestorové vybavenie oddelenia a zabezpečiť jeho prístrojové vybavenie,“ uviedol riaditeľ Štefan Kóňa.

Spoločná ambulancia s lôžkami

Pri vchode sa nachádza ambulancia pohotovostnej služby, ktorá je otvorená do 22. hodiny, a v susedstve urgentný príjem s ambulanciou chirurga, internistu a úrazového ortopéda s nepretržitou prevádzkou. „Je to veľká výhoda, viaceré nemocnice to takto sústredené nemajú,“ povedal Kóňa.

Internista a chirurg majú, ako dodal, spoločnú ambulanciu s lôžkami, kde môžu pacienta sledovať, jeho stav konzultovať a rozhodovať o jeho hospitalizácii či prepustení. „Doteraz sme mali chirurgiu na prízemí a internú ambulanciu na treťom poschodí,“ uviedol riaditeľ. Nová situácia uľahčí prácu aj záchranárom, ktorí privážajú pacientov.

Nové vybavenie uľahčí prácu

Nemocnica zakúpila pre toto pracovisko defibrilátor a moderný prístroj EKG. „To nám rovnako uľahčí prácu, výsledky vyšetrenia budú vďaka elektronickému prenosu k dispozícii lekárom na všetkých oddeleniach,“ dodal Kóňa. Nemocnica Alexandra Wintera má v súčasnosti spádové územie so 70 000 obyvateľmi.

OBRAZOM: Nemocnica v Piešťanoch má nový urgentný príjem
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM