Lucia Lauková Krimi

VIDEO: Traja tínedžeri na motorke unikali policajtom! Najstarší mal 16 rokov

Policajti boli v poriadnom šoku, keď zistili, že na motorke sedia tri osoby. Išlo o tínedžerov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Traja tínedžeri na motorke unikali policajtom! Najstarší mal 16 rokov
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Trnavskí dopravní policajti sa v sobotu nestačili čudovať. Hliadka medzi obcou Dolné Trhovište a Hlohovcom spozorovala motocykel, na ktorom sa viezli 3 osoby. Motorka bola bez evidenčných čísel, zato na nej sedeli traja pasažieri.

„Policajti sa ich okamžite rozhodli zastaviť. Na ich výzvy však vodič nereagoval a namiesto toho začal pred policajtmi nebezpečne unikať,“ uvádza polícia.

Tínedžeri na motorke

Počas jazdy mladík niekoľkokrát prešiel v neprehľadných zákrutách do protismeru. Po pár kilometroch vodič zišiel z cesty a všetci traja skončili aj s motorkou v kríkoch. Našťastie sa nikto nezranil.

„Dopraváci zistili, že vodičom bol len 16-ročný chlapec, ktorý nemá vodičské oprávnenie. Jeho 14– a 15-roční spolujazdci, ktorí na motorke vôbec nemali čo sedieť, dokonca jazdili bez prilieb,“ dodáva polícia.

Prečítajte si tiež

Aké to bude mať následky?

Policajti mladého vodiča oznámili príslušnému dopravnému inšpektorátu, ktorý ho za viaceré porušenia dopravných pravidiel bude riešiť v správnom konaní. Ako mladistvému môže hroziť pokuta 300 eur, prípadne zákaz činnosti až na 1 rok.

15-ročnému mladíkovi policajná hliadka uložila, za jazdu bez prilby, blokovú pokutu. 14-ročný chlapec ešte nie je v zmysle zákona priestupkovo zodpovedný, preto jeho správanie polícia oznámila na príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny na ďalšie konanie.

„Upozorňujeme najmä mladých a „nevybúrených“ vodičov, aby sa správali zodpovedne a neriskovali svojou jazdou svoj život ani životy ostatných. Na motorke sa smú, ako spolujazdci, prevážať iba osoby staršie ako 12 rokov a to IBA v takom počte, ktorý je uvedený v technickom preukaze vozidla. Aj keď v tomto prípade bola podmienka veku splnená, traja na motorke rozhodne jazdiť nesmeli. Mladícka nerozvážnosť sa teraz našťastie neskončila tragicky. Stačilo ale málo, a ich rodinám by sme museli oznamovať tú najhoršiu správu,“ dodáva trnavská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM