Rastislav Búgel Krimi

VIDEO zo zásahu: Na Mohameda (28) bol vydaný medzinárodný zatykač, chytili ho v Trnave

Trnavskí policajti sa ukázali v dobrom svetle. Niekoľko minút po tom, ako bolo vykradnutých niekoľko áut, zadržali cudzinca, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO zo zásahu: Na Mohameda (28) bol vydaný medzinárodný zatykač, chytili ho v Trnave
Zdroj: Policajný zbor SR

“Operačné stredisko prijalo včera (10.2.) ráno krátko po 7.00 h dve oznámenia o vykradnutých autách na Družbe a na Ulici Hodžovej v Trnave. Ďalšie oznámenie, o krádeži prišlo o niekoľko desiatok minút zo sídliska Prednádražie, na Ulici Bottovej, pri nákupnom centre. Všetky vykradnuté vozidlá mali rovnaký rukopis. Na autách Toyota Raw, Mercedes Benz a Mazda 6 porozbíjal páchateľ bočné okná a ukradol, čo sa dalo speňažiť. Pri jednej z krádeží sa policajtom vzápätí ozvala žena, ktorá popísala osobu podozrivú z krádeže,“ informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ako informuje polícia, hliadka PMJ vzápätí spozorovala muža medzi bytovými blokmi, ako uteká aj s ruksakom na chrbte. “Policajti ho po krátkom prenasledovaní spacifikovali a predviedli na policajnú stanicu. Na základe výsluchov ho vyšetrovateľ obvinil v troch prípadoch z prečinov krádeže vlámaním. Majiteľom spôsobil škodu za viac ako 1600 eur. Ukradnuté veci polícia zaistila a vráti ich pôvodným vlastníkom. Do Trnavy prišiel vlakom, a keďže sa mu minuli všetky peniaze, ktoré na Slovensko prišiel minúť, začal kradnúť,“ informuje Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Spomenuté autá však nie sú jediným cudzincovým problémom. “28-ročný cudzinec je navyše podozrivý z falšovania úradnej listiny. Policajtom sa pri kontrole totožnosti preukázal falošným občianskym preukazom. Lustráciou osoby polícia zistila, že muž bol umiestnený v rakúskom justičnom zariadení vo výkone trestu, odkiaľ začiatkom novembra minulého roku počas vychádzky ušiel. A navyše naňho vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na zatknutie. Po zadržaní ho preto trnavskí policajti odovzdali do rúk novozámockým policajtom,“ informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Zdá sa, že cudzinec si teda poriadne zavaril. “Za krádeže hrozí 28-ročnému Mohamedovi z Alžírska trest odňatia slobody až na 2 roky,“ informuje Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Pozrite si krátke video zo zásahu trnavských policajtov!

Na Mohameda (28) bol vydaný medzinárodný zatykač, chytili ho v Trnave
1
Galéria
Na Mohameda (28) bol vydaný medzinárodný zatykač, chytili ho v Trnave
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM