Dominika Handzušová Rôzne

Vidiek, Blúzová Svokra, stredovekí šermiari: Kto bude na Trnavskom jarmoku?

Na aké vystúpenia a skupiny sa môžete tešiť? Pozrite si kompletný program Trnavského jarmoku 2014. Jeho kultúrna časť sa odohrá na Trojičnom námestí a v Bernolákovom sade.

Ilustračný obrázok k článku Vidiek, Blúzová Svokra, stredovekí šermiari: Kto bude na Trnavskom jarmoku?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako už býva zvykom, na Trojičnom námestí vyrastie pódium pre sprievodný program Trnavského jarmoku. Nebude chýbať ani Stredovek pod hradbami, ktorého piaty ročník sa odohrá v Promenáde.

Stredoveká atmosféra

Dedinu pod hradbami slávnostne otvoria o 9:00 hod. Medzi 10:00 hod. a 19:00 hod. predvedú v každú celú hodinu tanečníci, šermiari a žongléri vystúpenie z obdobia 6. – 17. storočia. V piatok program v Promenáde vyvrcholí galaprogramom šermiarov. Promenádu zatvoria o 22:00 hod. V sobotu budú vystúpenia trvať do 20:00 hod., promenádu zavrú o 21:00 hod.

V Promenáde tak budete môcť na vlastnej koži zažiť život v stredoveku. Budú tu remeselníci, kaukliari, spomínané vystúpenia, ale môžete si aj vy sami zastrieľať z luku. Mottom tohto ročníka celého podujatia je „Vôňa histórie“, budete tak môcť vidieť, ochutnať a porovnať dobové kuchyne od 6. po 17. storočie.

Trhákom Cosmonautix a Vidiek

Tradičný trnavský jarmok bude oficiálne otvorený v piatok o 14:00 hod. pred radnicou. Kultúrny program otvorí Túlavé divadlo, ktoré odohrá predstavenie Jakuba Nvotu, Bláznova čiapka. Priestor dostanú aj dve trnavské umelecké školy. Večer bude patriť bubeníckej šou a karnevalovým rytmom zoskupenia Batatimba. Piatok vyvrcholí koncertom multinárodného projektu Cosmonautix. Rus, Kazach, Nemec a Ukrajinec označujú svoju hudbu za ruský balalajkový speedfolk.

Sobotné dopoludnie bude patriť tancu, postupne sa tu vystriedajú rôzne tanečné zoskupenia. S blížiacim sa koncom sa predstaví česká reggae kapela The Spankers a za headlinera možno považovať Vidiek. Deň zakončia energickí muzikanti z Fuera Fondo. V nedeľu si na svoje prídu fanúšikovia dychovky, cimbalovej a ľudovej hudby. Večer sa môžete tešiť na vystúpenie Bystrík band & Robo Papp. Kultúrny program jarmoku zakončí v africkom rytme skupina Jamadan.

Po prvý raz na novej Hlavnej

Ľudovo-umeleckí remeselníci majú svoj vyhradený priestor práve v okolí hlavného pódia – po prvý raz na vynovenej Hlavnej ulici, na spomínanej Trojičke a na Divadelnej. Svoje stánky budú mať otvorené od štvrtka do nedele. Ako sme vás už informovali, kolotoče ostanú až do pondelka.

Rozmiestnenie stánkov, dopravné obmedzenia a kompletný program si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Trnavský jarmok 2014
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM