han Správy

VIETE, aký dar dostal Svätý Otec od trnavskej župy: Originálnu plastiku!

Keramickú plastiku znázorňujúcu Baziliku Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne daroval pápežovi Františkovi v stredu predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.

Ilustračný obrázok k článku VIETE, aký dar dostal Svätý Otec od trnavskej župy: Originálnu plastiku!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Originálne stvárnenie jednej z dominánt TTSK vyrobili klientky centra sociálnych služieb (CSS) v neďalekom Rohove.

„Privítať Svätého Otca je veľkou poctou pre všetkých ľudí dobrej vôle. Dar som pápežovi Františkovi odovzdal v mene obyvateľov Trnavského kraja, je okrem pamiatky na návštevu nášho regiónu predovšetkým symbolom silného sociálneho cítenia s dôrazom na ľudskosť a porozumenie,“ povedal Viskupič.

Robili to s láskou

Klientky CSS vložili podľa zamestnankyne centra Viery Rýšovej „do výroby svoje ruky a najmä srdcia“. Dar pre pápeža Františka vytvorili podľa jej slov s nadšením a láskou. „Sme veľmi vďační za príležitosť prezentovať našu šikovnosť aj pred takýmto vzácnym človekom,“ povedala Rýšová.

Ako doplnil Viskupič, TTSK na príprave návštevy pápeža v Šaštíne extenzívne spolupracoval s Konferenciou biskupov Slovenska.

Vybudoval vjazdy 13 záchytných parkovísk a štyroch odstavných plôch pre autobusy, v spolupráci s dopravcami Arriva Trnava a Skand Skalica bolo zabezpečených 53 prímestských autobusových spojov, ktoré plynulo nadväzovali na grafikon mimoriadnych vlakov vypravených Železničnou spoločnosťou Slovensko. Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch pripravila catering pre domácich i zahraničných novinárov.

„Na jar, ešte pred ohlásením návštevy pápeža v Šaštíne, TTSK prispel na reštaurovanie hlavného a bočného vstupu do národnej svätyne. Obnova, ktorú realizovalo občianske združenie Septimavia, bola dokončená začiatkom septembra,“ dodal Viskupič.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR - Dáša Ondrušková
Posted by Trnavský samosprávny kraj on Wednesday, September 15, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM