Komunálne voľby

Viskupič chce obhájiť post predsedu TTSK: Predstavil volebný program

Súčasný predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, ktorý sa opäť uchádza o túto pozíciu, predstavil spolu so 40 kandidátmi na poslancov krajského zastupiteľstva program pod názvom Trnavská župa 2.2.

Ilustračný obrázok k článku Viskupič chce obhájiť post predsedu TTSK: Predstavil volebný program
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

„Prvá dvojka symbolizuje kvalitatívne novú úroveň spravovania kraja, na ktorú sme ju za uplynulých päť rokov pozdvihli zo stavu zanechaného predchádzajúcim vedením. Druhá dvojka v názve programu odkazuje na volebný rok 2022, ale predovšetkým ňou komunikujeme, že sme pripravení a odhodlaní pokračovať,“ informoval Viskupič.

Podľa jeho slov preberal najzadlženejší kraj.

„Dlh kraja sme znížili z rekordných 47 percent na 33 percent. Ponúkame konkrétne návrhy na zlepšenia. Mám na mysli ďalšie rozširovanie kapacít sociálnych služieb. Nové zariadenia postavíme v Moravskom Sv. Jáne a na Dobrej Vode. Pristavíme v domovoch sociálnych služieb v Galante, Šoporni aj v Skalici,“ informoval Viskupič.

Prečítajte si tiež

„Ponúkame konkrétne a prakticky okamžite realizovateľné návrhy v 13 tematických častiach,“ informoval Viskupič. Prezentoval tieto body: Kraj ako dobrý hospodár, Zdravie je vždy na prvom mieste, Spoľahlivý sociálny kraj, Vzdelanie je budúcnosť, Kraj živej kultúry, Kvalitné cesty a moderná verejná doprava, Cyklodoprava, Pulzujúce letisko Piešťany, Kraj zážitkov, Zelený kraj, Európske zdroje, Strategický rozvoj a inovácie a Ústretový a profesionálny úrad.

Kto ešte kandiduje?

Okrem Viskupiča kandidujú v Trnavskom samosprávnom kraji na post predsedu Martin Beluský za ĽSNS, József Berényi za stranu Aliancia, Zdenko Čambal s podporou strán SNS a Smer-SD, nezávislý kandidát Martin Červenka s podporou strany Hlas-SD, nezávislý kandidát Roland Hakszer, Roman Chudý za stranu Život, Zdenko Rosina za Národnú koalíciu/Nezávislí kandidáti, kandidát Hnutia Občan Národ Spravodlivosť Ivan Stanovič a za Republiku Veronika Temňáková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM