Monika Hanigovská Samospráva

Vizualizácia: Trstínska ulica bude bezpečnejšia pre chodcov a cyklistov

Na Trstínskej ulici sa začali stavebné práce. Mesto buduje nový chodník spojený s cyklochodníkom. Pozrite si vizualizácie.

Ilustračný obrázok k článku Vizualizácia: Trstínska ulica bude bezpečnejšia pre chodcov a cyklistov
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

V týchto dňoch začalo mesto s výstavbou nového chodníka súčasne spojeného s cyklochodníkom na frekventovanej Trstínskej ulici. Ako uvádza mesto na svojom webe, úsek od nového nákupného centra až po železničné priecestie v dĺžke zhruba 500 metrov by mal byť dokončený do začiatku novembra.

Lokalita to potrebovala

Stav na Trstínskej si to už vyžadoval. „V tejto časti nebol poriadny spojovací chodník. Vzhľadom k tomu, že je v tejto lokalite veľmi frekventovaná cesta a chodci ani cyklisti nemohli bezpečne prechádzať po tých jednotlivých častiach, mesto chcelo, aby boli v bezpečí chodci a do určitej miery aj cyklisti, ktorý prechádzajú touto trasou,“ povedal pre náš spravodajský portál hovorca mesta Pavol Tomašovič. Ako informuje ďalej mesto, kvôli priestorovým obmedzeniam sa o tento priestor podelia chodci s cyklistami.

Zdroj: Mesto Trnava

Zaostrili aj na nevyužitý priestor

Ako informuje ďalej radnica, navrhovaný spoločný chodník popri frekventovanej komunikácii bude umiestnený v časti medzi krajom cesty a existujúcim oplotením, resp. krajom existujúcich spevnených plôch. „Tento priestor je v súčasnosti prevažne nevyužitý, tvorí ho trávnatý povrch a zemina, miestami so značnými deformáciami, ktoré vznikli ako stopy po občasnom parkovaní ťažkých nákladných áut,“ stojí v správe mesta.

Mesto avizuje, že chce okrem nového chodníka osadiť priestor o verejné osvetlenie a sadové úpravy. Predpokladané náklady sa vyšplhali na približne 152 000 eur.

Pozrite sa na vizualizácie nového spoločného chodníka na Trstínskej ulici.

VIZUALIZÁCIA:  Takto po novom bude vyzerať Trstínska cesta
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM