Správy

Vodiči, POZOR! Mesto spúšťa regulované parkovanie v ďalšej lokalite

Už od začiatku júla si za parkovanie zaplatíme na ďalších uliciach. Obyvatelia dotknutej lokality si môžu vybaviť parkovaciu kartu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, POZOR! Mesto spúšťa regulované parkovanie v ďalšej lokalite
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Peter Barath , Mesto Trnava

„Tehelná ulica, V jame a časti Hlbokej a Bučianskej ulice sa od 1. júla 2022 stanú rezidentskou zónou s názvom R3," informuje mesto Trnava.

Parkovanie v tejto lokalite bude regulované a platiť za neho budeme počas celého týždňa od 0.00 do 24.00 hodiny.

Ďalšie spustia onedlho

„Regulácia sa dotkne aj parkovacích miest na Starohájskej (okrem parkoviska za rampou pri Trnavskom samosprávnom kraji – zóna C), kde budú parkovacie miesta označené ako ďalšie parkovacie miesta zóny B, spoplatnené od pondelka do piatka v čase od 8.00 do 18.00 h. Na časti Starohájskej ulice zrealizujeme vodorovné dopravné značenie, následne budú aj tieto miesta spoplatnené," dodáva magistrát.

Ďalšie rezidentské zóny R4 a R5 na Špíglsáli budú spustené v dohľadnej dobe. Zóna bude spoplatnená po vyznačení zvislého a vodorovného značenia v lokalite.

Prečítajte si tiež

Parkovacia karta

„Každý, kto má na Tehelnej, Hlbokej, Bučianskej a V jame v rámci Zóny R3 trvalý pobyt, prípadne je prihlásený na trvalý pobyt na inom mieste v Trnave a v uvedenej zóne má prechodný pobyt, je jej rezidentom a môže si zakúpiť parkovaciu kartu REZIDENT ZÓNY R3. Za ročnú parkovaciu kartu na prvé vozidlo vo vašej domácnosti zaplatí len symbolické jedno euro, na druhé vozidlo ho bude parkovacia karta stáť 99 eur. Okrem obyvateľov uvedených ulíc na túto kartu majú nárok aj rezidenti Starohájskej ulice a Ulice Vladimíra Clementisa 25, 26, 27, 28, 29, 30 a 31," prezradilo vedenie mesta.

Parkovné môžete uhradiť štyrmi spôsobmi: vo webovej aplikácii DataMesta (datamesta.trna­va.sk), SMS správou, v parkovacom automate a parkovacou kartou.

„Rezidenti zóny R3, ktorí využívajú webovú aplikáciu DataMesta, majú aj možnosť poskytnúť svojím návštevám kredit na parkovanie v rozsahu 48 hodín ročne. Platí to aj pre rezidentov, ktorí nevlastnia auto. Stačí požiadať o parkovaciu kartu s názvom Návšteva zóny. Kredit pre návštevníkov sa uplatňuje iba prostredníctvom webovej aplikácie," dodáva mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM