Správy

Vodiči, POZOR na kolesá: Za zablatenie cesty vám hrozí mastná pokuta!

Cesty plné blata od neočistených kolies. Aj takto to vyzerá na niektorých úsekoch v blízkosti polí. Pokuta, ktorá hrozí, je však vysoká.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, POZOR na kolesá: Za zablatenie cesty vám hrozí mastná pokuta!
3
Galéria

Trnavská krajská polícia upozorňuje vodičov, aby si pri vychádzaní na cestu podľa možností očistili svoje autá od blata. Ak sa vám totiž podarí cestu zablatiť, hrozí vám pokuta.

„Policajti každoročne riešia podnety týkajúce sa znečistenia ciest blatom a hlinou, ktoré sa na cestu dostávajú z neočistených kolies z poľnohospodár­skych strojov,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

V prípade, že cestu zablatíte, ste ju povinní na vlastné náklady uviesť do pôvodného stavu. „Pokiaľ si túto povinnosť nesplní právnická osoba, môže jej hroziť pokuta až do výšky 33 190 eur. Fyzickej osobe hrozí pokuta do 330 eur,“ varuje polícia.

Zablatená cesta môže byť v tomto období nebezpečná. Polícia vyzýva k ohľaduplnosti a zodpovednosti. „Hlavne v sychravom jesennom období, keď sa na poliach ešte pracuje, zablatená cesta môže byť aj príčinou vážnych dopravných nehôd,“ dodávajú muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vodiči, POZOR na kolesá: Za zablatenie cesty vám hrozí mastná pokuta!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM