Správy

Vodiči, pozor na OBMEDZENIA na skok od Trnavy: Opravovať budú DVA mosty

Dva mosty v obci Dlhá čaká rekonštrukcia, vyžiada si dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor na OBMEDZENIA na skok od Trnavy: Opravovať budú DVA mosty
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Dva mosty v katastri obce Dlhá v okrese Trnava čaká rekonštrukcia. Ich úplná uzávera je predbežne naplánovaná od 1. júla do konca kalendárneho roka. K dispozícii budú obchádzkové trasy. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Jeden z mostov sa nachádza priamo v obci a druhý v jej extraviláne smerom na Doľany.

Postavené boli v 70. rokoch minulého storočia. Budú zbúrané a nahradené novou konštrukciou. Celková predpokladaná suma stavebných prác je 748 000 eur.

Pripravili obchádzky

„Zabezpečili sme obchádzkové trasy a pri moste v centre obce aj dočasnú lávku pre chodcov a cyklistov. Uzávera mostov je naplánovaná predbežne do decembra, ale v prípade, že niektorý z mostov bude hotový skôr, uvedieme ho okamžite do prevádzky,“ priblížil predseda TTSK Jozef Viskupič s tým, že obe premostenia sú v havarijnom stave.

Počas rekonštrukcie bude obchádzková trasa medzi Dlhou a Doľanmi vedená po ceste tretej triedy popri motokárovej dráhe. Obchádzka medzi Dlhou a Borovou bude obojsmerne viesť cez Doľany, Štefanovú a Budmerice. Obec Dlhá bude obsluhovaná regionálnymi autobusovými linkami v plnom rozsahu.

TTSK pripravuje aj rekonštrukciu mosta ponad Chvojnicu pri Holíči. Aktuálne je rekonštruovaný aj úsek cesty tretej triedy medzi Okočom a Dolným Štálom a takisto úsek cesty druhej triedy medzi Hlohovcom a Bojničkami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM