Júlia Vargová Správy

Vodiči zbystrite: Trnavu a okolité obce čakajú dopravné obmedzenia

Obmedzenia počas spoločných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike vzniknú už čoskoro. Viaceré ulice uzavrú.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči zbystrite: Trnavu a okolité obce čakajú dopravné obmedzenia
12
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia pripravuje dopravné opatrenia v súvislosti s cyklistickými pretekmi, ktoré sa uskutočnia posledný júnový víkend. Informovala o tom Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. „Bude sa na nich podieľať asi stovka policajtov služby dopravnej, poriadkovej a železničnej polície,“ uviedla.

Motoristov sa podľa polície najviac dotkne úplné uzatvorenie Hlbokej ulice v Trnave už od piatka v noci až do nedele, do ukončenia pretekov.

Trasa pretekov je podľa Kredatusovej vedená od Hlbokej ulice, cez Špačinskú, po ceste II/560, na Dolné Dubové, Kátlovce a Dechtice. Ďalej po ceste II/502 smer Naháč a cestu III/1275 na Horné Dubové smerom na Špačince. Odtiaľ miestnou komunikáciou povedie na Malženickú cestu II/504 späť do Trnavy.

„Počas tohto víkendu bude neprejazdná aj križovatka Rybníkova-Bučianská-Hlboká-Špačinská. Motoristi z obce Špačince budú môcť ako príjazd do Trnavy využiť účelovú komunikáciu vedúcu na Krupanskú cestu. Vodiči z ostatných okolitých obcí sa do Trnavy dostanú po ceste I/61,“ uvidela hovorkyňa dodávajúc, že pri prejazde mestom polícia odporúča využívať Juhovýchodný obchvat a schádzať z neho na Zavarskú alebo Nitriansku cestu.

„Vzhľadom na to, že preteky sa konajú už počas prvého prázdninového víkendu a mnohí si môžu plánovať dovolenky či výlety, treba rátať s uvedenými obmedzeniami v doprave a svoju cestu si včas naplánovať, prípadne sa mestu Trnava úplne vyhnúť,“ dodala Kredatusová. Polícia v závere apeluje na motoristov, aby rešpektovali dopravné značenie, pokyny polície a organizátorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM