Správy

Vodiči, zvýšte opatrnosť: Tradičný trnavský jarmok prinesie dopravné OBMEDZENIA

Jedno z najobľúbenejších podujatí prichádza. Spolu s ním však musíme počítať aj s obmedzeniami v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, zvýšte opatrnosť: Tradičný trnavský jarmok prinesie dopravné OBMEDZENIA
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Tradičný trnavský jarmok 2022 nás zabaví od 8. do 11. septembra. Počas jeho konania budú v centre mesta platiť uzávery komunikácií a bude obmedzený aj vjazd a výjazd do lokality konania podujatia.

„Pohyb vozidiel v priestoroch jarmočiska je nevyhnutné minimalizovať z dôvodu zamedzenia kolíznym a nebezpečným situáciám medzi vozidlami a chodcami, ktorí sa budú po jarmočisku pohybovať. Preto prosím, zvážte, kedy je pre vás vjazd do jarmočniska nevyhnutný,“ informuje mesto Trnava.

Pozor na uzáveru

Už od 5. septembra 7.00 hodiny budú uzatvorené: Radlinského ulica – parkovisko pri Bernolákovej bráne, Vajanského ulica – parkovisko pri Okresnom úrade v Trnave – katastrálny odbor, Paulínska ulica a Dolnopotočná ulica – parkovisko (z dôvodu stavby stánkov a zariadení). Ako prezradilo vedenie mesta, k uzávere ostatných dotknutých ulíc príde od 6. septembra od 7.00 hodiny.

„Termín ukončenia uzávery je 12. 9. 2022 o 7.00 hod., týka sa všetkých ulíc okrem parkoviska na Dolnopotočnej ulici (termín ukončenia o 8.00 hod.), parkoviska na Vajanského a parkoviska pri Bernolákovej bráne (termín ukončenia o 17.00 hod.),“ prezradila radnica.

Prečítajte si tiež

Povolenie na vjazd

Povolenie na vjazd a na zásobovanie je potrebné vybaviť vopred na stálej službe Mestskej polície mesta Trnava (od 7.30 h do 14.30 h.).

„Upozorňujeme, že povolenie na vjazd neoprávňuje vodičov motorových vozidiel parkovať v lokalite jarmočniska, pretože verejné priestranstvá budú plne využívané na jarmočné aktivity. Pre všetky vozidlá je zásobovanie povolené v čase od 18.00 h do 09.00 h nasledujúceho dňa. Celodenné zásobovanie je povolené len pre prevádzky so základnými potravinami a občerstvením,“ informuje mesto Trnava.

Ako dodal magistrát, v mimoriadnych a odôvodnených prípadoch môže príslušník MsP akceptovať vjazd, zastavenie alebo státie vozidla bez príslušného povolenia, i keď nejde o vozidlo obyvateľa zóny.

„Obyvateľom zóny je vjazd do zóny povolený. Na výzvu príslušníka MsP je v takomto prípade vodič vozidla povinný relevantným spôsobom (napr. doklad totožnosti, list vlastníctva, nájomná zmluva a pod.) preukázať skutočnosť, že je obyvateľom zóny. V prípade, ak by jazda vozidla v zóne ohrozila pohyb chodcov v zóne, najmä v časoch keď je zóna plná chodcov, môže príslušník MsP vjazd, resp. jazdu v zóne obmedziť alebo zakázať. Vozidlá obyvateľov zóny smú v zóne stáť iba na miestach, ktoré sú dopr. značením označené ako parkovisko,“ upozorňuje mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM