Júlia Vargová Iné športy

Volejbalová sezóna je tu: V extralige žien začína Hit UCM Trnava s obmeneným kádrom

Minuloročná sezóna bola náročná, trnavskému klubu sa však podarilo zachrániť v baráži. Volejbalistky Hit UCM Trnava tak začali už štvrtú sezónu v najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová sezóna je tu: V extralige žien začína Hit UCM Trnava s obmeneným kádrom
4
Galéria
Zdroj: Peter Václavek

Ako informoval Pavol Mančák, manažér Hit UCM Trnava, volejbalistky Hit UCM Trnava začali už štvrtú sezónu v extralige žien v pondelok 19. augusta. „Na spoločnom stretnutí v klubovni Mestskej športovej haly sa hlásilo jedenásť volejbalistiek. Z minuloročného kádra zostali Nina Vasková, Lucia Behúnová, Adriána Límová, Tatiana Grófová, Renáta Vojtechová a Nicol Kubová,“ informoval.

Za Trnavu si okrem známych klubových stálic po odklepnutí administratívnych záležitostí zahrá aj univerzálka Ivana Povrazníková, ktorá prestúpila z Prešova. Práve tá by mala byť najvýraznejšou posilou tímu.

Trénerom družstva zostáva Rastislav Filípek, ktorý sa prednedávnom stal zároveň i reprezentačným trénerom chlapcov U17. Tých by mal pripraviť na kvalifikáciu ME v apríli 2020. „Do realizačného tímu sa k asistentovi Petrovi Václavekovi pripojil i druhý asistent trénera Adrian Červený a skúsený kondičný tréner Radovan Erent,“ dodáva Mančák.

Trnavské družstvo zložené prevažne z mladých hráčok prešlo významnou premenou. Ako informuje klub, okrem spomínanej Ivany Povrazníkovej, bude v Hit UCM Trnava pôsobiť i blokárka Vanesa Sukovská z COP Nitra, smečiarka Sabina Živická z Palas VK Levice a Sarah Sedlářová z MVK Stropkov.

„Súčasťou družstva je i odchovankyňa trnavského volejbalu Michaela Magulová, študentka 1. ročníka Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave, ktorá bude pôsobiť aj v družstve kadetiek a junioriek Hit Trnava,“ dodáva k zmenám v kádri manažér Hit UCM Trnava.

Klub bude pôsobiť v dvoch súťažiach, v Slovenskom pohári, kde sa v prvom kole stretne v dvoch zápasoch doma – vonku s VK Kúpele Brusno a v ligovej súťaži za účasti siedmych družstiev a reprezentačného výberu.

Hit-ky sa zúčastnia na Turnaji o pohár primátora mesta Trnava od 5. do 6. septembra v Mestskej športovej hale a následne absolvujú prípravný zápas v Novom Meste nad Váhom 14. septembra.

Prípravné zápasy ukončia turnajom od 21. do 22. septembra. Prvý ligový extraligový zápas je na pláne v sobotu 28. septembra o 18:00 v Mestskej športovej hale, kde privítajú družstvo VK Prešov.

„Cieľom družstva je zabojovať o 4. – 5. priečku v extralige žien a v Slovenskom pohári sa prebojovať cez 1. kolo,“ ozrejmuje manažment klubu a dodáva, že prípravu absolvujú Trnavčanky pod vedením novej kapitánky Niny Vaskovej v domácich podmienkach areálu Slávie, MSH a v lesoch Malých Karpát.

Foto: ilustračné

Volejbalistky Hit UCM Trnava začali už 4. sezónu v extralige žien
4
Galéria
Zdroj: Peter Václavek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM