Vôňa a chuť medoviny: Na záujemcov čakajú jesenné piatkové výlety
Trnava Tourism organizuje aj tento rok sériu obľúbených piatkových výletov za medovinou do Dolnej Krupej. Informovala o tom zástupkyňa výkonnej riaditeľky Turistického informačného centra Tirnavia Michaela Potočárová.
Ako uviedla, priebeh degustácie medoviny je porovnateľný s degustáciou vína – medovina sa podáva vychladená a sleduje sa pri nej vždy individuálna vôňa i chuť vzhľadom na druh medu, z ktorého bola vyrobená.
„V degustačnom výbere nechýbajú medoviny, ktoré získali mnohé medzinárodné ocenenia. Trnavská, Staroslovanská či Barrique medovina získavajú každoročne prestížne ocenenia na poli svetových výstav a súťaží a zviditeľňujú Slovensko ako krajinu s hlboko zakorenenou včelárskou tradíciou,“ priblížila Potočárová.
Podľa jej slov výlet ponúka možnosť spestrenia piatkového podvečera, ktorý pripomenie význam medoviny v slovanských dejinách. „Víkend s piatkovým výletom za medovinou možno spojiť so Sobotnou vínnou tour, nedeľným výletom do Smoleníc alebo s historickou prehliadkou Trnavy,“ doplnila. Pripomenula, že termíny piatkových výletov sú: 18. a 25. septembra a 16. a 23. októbra.
Foto: ilustračné