Aktualizované Krimi

Vražda vo Veľkej Mači: V dome zastrelili investigatívneho novinára a jeho priateľku!

Veľká tragédia v okrese Galanta. V rodinnom dome našli zastreleného známeho novinára spolu s jeho priateľkou.

Ilustračný obrázok k článku Vražda vo Veľkej Mači: V dome zastrelili investigatívneho novinára a jeho priateľku!
Zdroj: TASR

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky (GP SR) venuje mimoriadnu pozornosť prípadu zastreleného novinára z portálu aktuality.sk Jána Kuciaka. Informovala o tom hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Ako dodala, generálny prokurátor Jaromír Čižnár vyslal na miesto obhliadky miesta činu krajského prokurátora. O krvavom incidente sa GP SR dozvedela až z médií. K prípadu sa vyjadrí, keď budú známe bližšie skutočnosti.

Polícia krátko pred polnocou našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta mŕtve telá 27-ročného muža a ženy. Obaja podľahli strelným zraneniam. Páchateľ je na úteku. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Políciu zalarmovala rodina, ktorej sa mladý pár už týždeň neozval. Keď policajti prišli na miesto, videli cez okno ležať niekoho na zemi. Privolali hasičov a za ich asistencie dom otvorili. Na mieste sú kriminalisti. Krajské policajné riaditeľstvo sa k vražde nevyjadruje, podľa informácií tvnoviny.sk by prípad mala prevziať NAKA.

Podľa Denníka N išlo o investigatívneho reportéra Aktualít Jána Kuciaka. Venoval sa hlavne podozreniam z daňových podvodov.

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Na pondelkovom brífingu tiež uviedol, že čas smrti sa predpokladá niekedy od štvrtka (22.2.) do nedele (25.2.). Pravdepodobne to bola dvojnásobná úkladná vražda, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM