Monika Hanigovská Rôzne

Vychutnajte si klobásový festival: Známe televízne tváre aj lahodné špeciality

Neďaleko od nás to bude poriadne rozvoniavať. Medzinárodný klobásový festival prinesie zabíjačkové špeciality a kulinárske súťaže. Festival poctí Patrik Herman a Jaroslav Židek.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si klobásový festival: Známe televízne tváre aj lahodné špeciality
18
Galéria
Zdroj: OZ Klobáskový klub

V Sládkovičove sa bude konať v dňoch 23. a 24. februára jedenásty ročník Medzinárodného klobásového festivalu. Podujatie sa uskutoční pred budovou Inovatechu na Fučíkovej ulici. Organizátorom akcie je občianske združenie Klobáskový klub Sládkovičovo. Akcia prinesie bohatý program nielen pre dospelých ale aj pre deti.

„Tento rok bude festival zaujímavý tým, že začíname už v piatok, (minulý rok odštartoval festival v sobotu – poz.red. ) kedy prebehne detská súťaž, ktorej sa zúčastní desať družstiev. Deti čaká rovnaké zápolenie ako dospelých počas sobotnej, hlavnej súťaže. Pripravené budú pre deti aj dospelých hodnotné ceny,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 jeden z organizátorov festivalu, František Ruman.

Zamerané na dobroty

Labužníci si počas festivalu prídu na svoje. Festival poteší milovníkov mäska ale aj sladkých dobrôt. Podávať sa budú gastronomické špeciality a obľúbené pokrmy.

Návštevníci si počas festivalu budú môcť dopriať napríklad dolnozemskú sármu, čo je klobásová zmes zabalená v kapustnom liste ale aj pečenú alebo grilovanú klobásku, cigánsku, sladké dobroty ako šišky, fánky a iné chuťovky, charakteristické pre tento región.

Zdroj: OZ Klobáskový klub

Nie je klobása ako klobása

Okrem ochutnávky všakovakých dobrôt, sa uskutoční v druhý deň festivalu spomínaná hlavná súťaž. Návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavú disciplínu v príprave klobásy, kde vyhrá len ten najlepší. Porota bude hodnotiť hneď niekoľko kategórií. Pred očami návštevníkov si zmerajú kulinárske schopnosti prihlásené mužstvá zo Slovenska ale aj zahraničia.

„V sobotu od 10.00 hod. bude prebiehať hlavná súťaž, ktorej sa tento rok zúčastní dvadsaťpäť družstiev, z toho šesť družstiev z Maďarska, jedno družstvo zo Srbska, jedno družstvo zo Čiech, a zvyšok zo Slovenska, pričom z nich je päť domácich družstiev zo Sládkovičova,“ informoval nás podrobnejšie ďalej organizátor festivalu.

Hodnotiť sa bude prezentácia družstva, prezentácia gastronomických tradícií regiónu, súhra súťažného družstva, hygiena a pracovný odev a v neposlednom rade samotná klobáska, kde je dôležitá chuť, vzhľad a vôňa upečenej a surovej klobásy.

Zdroj: OZ Klobáskový klub

„Už po niekoľký krát nás príde navštíviť pán Jaroslav Židek, ktorý odovzdáva cenu. Súčasťou poroty bude aj Patrik Herman,“ prezrádza ďalej František Ruman.

O kultúrny program sa postará skupina Dušana Fóku a speváci Sissi, Ľubo Virág a Adriana Franková.

Pozrite si v našej priloženej fotogalérii atmosféru, prebiehajúcu hlavnú súťaž a všakovaké dobroty prechádzajúceho ročníka Medzinárodného klobásového festivalu.

OBRAZOM z klobásového festivalu v Sládkovičove
18
Galéria
Zdroj: OZ Klobáskový klub

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM